用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入&#2217 ...
go

有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入嚟傾吓啦! [複製鏈接]

有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入嚟傾吓啦!(吾係住將軍澳都入嚟傾吓啦!)

各位,我想知道你地點解決子女上學問題,你地有無擔心過無校車塔呀? 就算有校車,也很可能要兜很耐才可以返到學校,我而家很擔心, 到時校車的時間及路程, 如果到時校車唔入嚟將軍澳,都吾知點算好,你地有何高見? 可否分享吓!
circle媽咪 :-D 8-) :lol:

Re: 有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入嚟傾吓啦!

My son is going to study at Victoria HMT as well and someone told me there is a private school bus services from TKO to Pui Ching, and I already ask for details and waiting for their reply.  If I got those info, I will let u know as well!!

Re: 有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入嚟傾吓啦!

TKO 唔係番 CWB 間仲方便咩? 點解要選HMT? 有無小學呀?

因為我個仔是K2插班,而我又想讀上午班,所以咪去HMT,
因CWBK2上午班無位

多謝你的回覆,如有消息請通知我,但係我到時應該是住在蔚藍灣畔的,我又有想過到時如果真係無校車,我可能會自組將軍澳車隊找私人保姆車,但吾知是否可行!

Hi all,
你哋好!我都係住將軍澳的,今日睇到本書先知維多利亞係何文田有分校,我都會做吓研究先,我過幾個月就要幫囝囝報考 K1,請問各位此校有何優點?

Thank you!!  
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

I'm living in OS and I want to have a school bus service to HMT Victoria too.  If we have 5+ children at the same location or nearby area (OS-TKO), then the bus company will offer a service to us.  Who has interests to join?

Can we do that??
I live in East Point City and my son will study K1 PM session this Aug.
If we can have the school bus services, that will be great!!

Re: 有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入嚟傾吓啦!(吾係住將軍澳

我都係煩緊校車問題, 今年8月入何文田上午班, 問題:

(一) : 將軍澳坑口至何文田無線;
(二) : 開學時, 只有1歲9個月, 未足兩歲, 維記話唔可以坐校車, 校車公司話可以 xxx 唔多覺!

暫時向校車公司登記了匯景上落, 將軍澳有站便會轉.

[size=medium]若開到將軍澳線, 煩請pm/email 通知, 怕睇唔番這topic, thanks!

[size=medium]最壞打算, 被迫轉校, 希望維記想想辦法:-|

醒目開學勳章

Re: 有無住在將軍澳又將入讀何文田維多利亞的家長,入嚟傾吓啦!(吾係住將軍澳

我想問有冇何文田維多利亞嘅資料,thanks!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

醒目開學勳章

thank you !我想問 女兒 2 歲,即同乜班,收費如何

2歲可以讀小組(即係PN),但係若未夠2歲(18個月至2歲)可以報讀幼小班(即係比細仔、細女報的班)。學費約3450-3600不等,因間間分校吾同。

你想要哪方面的資料?

Hello nov03bb,
原來你又係坑口上車,我又係呀!我同你一樣,已登記了在匯景上車,如果將軍澳有車,我就會轉,但另一方面,我又擔心上車時間太早,因為校車公司的職員說匯景上車也要7:45。你個仔讀邊班呀,我一個女讀上午PN,一個仔讀上午K2,有冇機會同班呀?

Circle媽咪 寫道:
Hello nov03bb,
原來你又係坑口上車,我又係呀!我同你一樣,已登記了在匯景上車,如果將軍澳有車,我就會轉,但另一方面,我又擔心上車時間太早,因為校車公司的職員說匯景上車也要7:45。你個仔讀邊班呀,我一個女讀上午PN,一個仔讀上午K2,有冇機會同班呀?

Dear Circle媽咪,
我個仔今年8月讀上午幼小(英/粵) (即係未夠2歲那種). 令千金讀上午PN, 是否足兩歲那種呢?

nov03bb  :wink:

Chun Chun Mame,

My boy is AM shift so I think we can't join together.  Circle mame, how about you?

各位好,
       我當然有興趣join私人保姆車啦,而且我對仔女都是讀上午班.我怕到時要他們很早起身返學。不過點樣都要等埋6月4日前校車公司的通知,(當然論安全,校車一定比私人保姆車好!)
‹ 上一主題|下一主題