用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 地利亞英文小學暨幼稚園(美孚) 
go

地利亞英文小學暨幼稚園(美孚)  [複製鏈接]

地利亞英文小學暨幼稚園(美孚) 

有朋友話地利亞英文小學暨幼稚園(美孚) 依家辦得好好,尤其語言方面,請問各位有冇人知到底好唔好?
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

Re: 地利亞英文小學暨幼稚園 

hello cherly

我打電話去問過,staff 好友善,仲叫anytime都可以參觀學校,
小朋友來自不同國家,有日本,韓國,英文水準高,有中文學, school fee唔貴,hk$2200 a month x 12 m (i have double check),我post上離bk問過,但無人回應;but nobody can answer me.我個女15月,都幾有興趣知道about this school.希望有mum能回應啦!

cherly寫道:
有朋友話地利亞英文小學暨幼稚園(美孚) 依家辦得好好,尤其語言方面,請問各位有冇人知到底好唔好?

Hi catcatmon,

多謝你既回應!
咁你會否考慮去參觀學校呢?不如我哋研究吓一齊去吖!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

cherly,

我都有興趣,不如join埋一齊去啦!(時間:星期六/日)

waiwaichu

Hi waiwaichu

good good!! 你帶唔帶小B 去??

cherly,

好呀!約埋一起去啦!等我星期一,打電話去學校問,what time 最方便,星期六/日可以visit最好啦!不過我想深入d睇埋d學生,上課情況,同埋d學生d英文水準,佢地話有50%自來Asia不同國家,所以佢地d學生英語會語水平唔錯喎!如果weekday你得唔得?我公司係荃灣,lunch鼠過去果隻,鼠2/3hour都可以,我再同你聯絡,睇吓你又想prefer mud野時間.好嗎?
先至同學校再約時間,但下星期可能要到尾Thur/Fri,我個女有尿道炎,發左好多日高燒,上星期尾入左醫院住左3日,而+開始無燒.下星期仲要覆診.by the way, 你個囝囝or囡囡,幾多歲呀!
keep in touch.
catcatmom
waiwaichu2003 寫道:
cherly,

我都有興趣,不如join埋一齊去啦!(時間:星期六/日)

waiwaichu

cherly
我有幫你打探有關此校,有人在此出來,說此校
学英文一定好,只有中文科是中文,甚至小息也說
英文,但相反中就不中重视. 不過此人graduate已久.
你們可以問多一点.

catcatmom & cherly,

平日lunch time可能要早小小約定,因我係中環返工,要早d同老細請一至兩個鐘頭假,唔該晒!

waiwaichu2003 & catcatmom,

Yeah!! lunch time 左近我都OK,事關我公司係荔枝角!!
我囝囝17個月大,所以今年約九月要報名k1啦!你哋既小朋友呢?
catcatmom, 希望你囡囡快D康復啦!

mon,
唔該晒!等我哋去實地考察吓先 ~

catcatmom & cherly,

唔好意思,昨晚同我先生傾開想去地利亞觀察環境時,佢反對阿囝讀此校,原因係佢覺得此校有好多阿"差"讀,佢唔想阿囝學埋d"唔咸唔淡"既英文喎,所以我唔去參觀啦!sorry!

waiwaichu

cherly
唔好意!我今日先知mud野叫做黑過默豆,我細女剛剛好番,到我大仔,係沙田一間叫做pizapiza買左個piza,我大仔食最多三大塊,我兩大塊,細女食手指甘大塊,三人又痾又吐,大仔最大護,仲入左醫院,入到去醫生話係"車輪病毒".所以我想大概要遲d,
我遲兩日再pm比你好嗎?我琴晚成晚無訓陪亞仔呀!
waiwaichu
等我地去完再8比你知道啦!

catcatmom,

嘩,咁大"滯",邊間pizza店食ga!有冇同醫院講返,唉!希望你阿b早日出院好番啦! :cry:
有時間先去睇啦!現最緊要多d休息,保重!保重!

Catcatmom,
係呀,身體要緊,你得就先PM我啦!

waiwaichu2003
你BB幾大?咁你仲有乜心水學校呀?

cherly,

我阿b現在25個半月,coming八月會比佢返幼兒園n1, 現在只係搵定coming9月或十月同阿b報邊間幼稚園讀k1 for 06至07年度,屬意找九龍區,你有冇好提議?

waiwaichu

waiwaichu2003

你有冇旨定半日 or 全日?因我prefer 揾全日,所以範圍好窄,我心水有:
蘇浙
學之園
William Interational

你呢?

cherly,

無特別心水呀,但個範圍會係西九龍至九龍塘到,其他東九龍個邊比較遠,唔考慮啦!,其實我個人prefer全日,但如果好既半日都無所謂啦!你個d心水學校係邊度ga??
蘇浙 - 北角???
學之園 - 大角咀,青衣,黃埔....
William Interational - no idea?

waiwaichu

waiwaichu

蘇浙 - 北角 yes
學之園 - 黃埔 先有全日
William Interational - also 黃埔

諗到 ~

cherly,

你住邊度ga?
北角到黃埔,個範圍好大喎,好難諗 ,不如你講下你既要求啦!例如:
1. 活動教學 or 傳統教學
2. 活動地方要求大 or 無所謂
3. any limit of school fee
4. 宗教....

waiwaichu

waiwaichu

我住將軍澳,係荔枝角番工,所以都安排到 ~

I want :
活動教學
英語環境有Phonics 學
活動地方清潔光猛便可
around 4 k full day
基督教 / 天主教 / 冇宗教背景

要求高唔高?

cherly,

你既要求小小高啦!
因"英語環境"有Phonics 學 (多數都係國際班)+ around 4 k "full day" -->好大機會over 4K,如有合適我再聯絡你啦!

waiwaichu   
‹ 上一主題|下一主題