用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 填表保守家長,有冇後悔?
go

填表保守家長,有冇後悔? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我跟阿仔成績,揀番band 3學校,尋日新聞一出,我呢區有幾百個剩餘學位,同事紛紛話我蠢,填band 2 都應該入到,攪到我都有罪惡感;有冇人有相同case,妳哋有冇後悔太保守?如果派到第一志願會去叩門搏高一級嗎?

0    0    0    0
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

引用:我跟阿仔成績,揀番band+3學校,尋日新聞一

原帖由 Giant 於 14-07-08 發表
我跟阿仔成績,揀番band 3學校,尋日新聞一出,我呢區有幾百個剩餘學位,同事紛紛話我蠢,填band 2 都應該 ...
第一志願已是band3?如果選擇的學校適合小朋友也不要緊,數字始終是數字,我往年正是一個例子,數字有多靚也與我無関

引用:我跟阿仔成績,揀番band+3學校,尋日新聞一

原帖由 Giant 於 14-07-08 發表
我跟阿仔成績,揀番band 3學校,尋日新聞一出,我呢區有幾百個剩餘學位,同事紛紛話我蠢,填band 2 都應該 ...
如果你揀間band 2,等間派唔到就越派越後。況且,2尾3頭的學校分別比較模糊。

‹ 上一主題|下一主題