用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful vs 思博
go

Joyful vs 思博 [複製鏈接]

Joyful vs 思博,呢兩間都係新校,大家會點選擇?

1    0    0    0

引用:Joyful+vs+思博,呢兩間都係新校,大家會點

原帖由 BG930 於 14-07-13 發表
joyful 係迷你校舍,思博會唔會好d?

引用:Joyful+vs+思博,呢兩間都係新校,大家會點

原帖由 BG930 於 14-07-13 發表
I prefer Swindon. 校長似乎很有決心攪好學校。

引用:Quote:原帖由+BG930+於+14-07-13+發表Joyfu

原帖由 doggy2013 於 14-07-13 發表
joyful 係迷你校舍,思博會唔會好d?
麗城Joyful

引用:Quote:原帖由+BG930+於+14-07-13+發表Joyfu

原帖由 hilouisll 於 14-07-13 發表
I prefer Swindon. 校長似乎很有決心攪好學校。
2間都有英普,思博好新未有升小record., 2間好似差唔多。

引用:Quote:原帖由+hilouisll+於+14-07-13+發表I

原帖由 BG930 於 14-07-14 發表
2間都有英普,思博好新未有升小record., 2間好似差唔多。
之前去過開放日,對joyful觀感一般,所以上年連報都冇報

引用:Quote:原帖由+BG930+於+14-07-14+發表2間都

原帖由 hilouisll 於 14-07-14 發表
之前去過開放日,對joyful觀感一般,所以上年連報都冇報
哦...原來係咁。thx!! 黎緊今年開始報K1,諗緊報唔報思博。

回覆:BG930 的帖子

Swindon. 我有幸觀過課,而且校長有很豐富的資歷。你可上兩間到了解!便知

回覆:BG930 的帖子

我仔剛反思博n班,佢十分歡喜反學,好開心!

回覆:Joyful vs 思博

思博,老師校長好有心辦學。我個仔好喜歡上學。joyful 幼稚園唔清楚,我個仔之前響joyful english center 讀過,可以同ok形容,不過思博有heart, 多元化,常與家長溝通。

我女讀過半年Joyful,老師好有心!而家搬左九龍,而家間幼稚園歷史耐,但我覺得好多細節Joyful好好多

我囝囝响Joyul讀過N班,感覺老師細心,每個月都有活動能樣家長一起參與其中,囝囝讀得好開心,但因K1想轉有學卷,所以才轉校。

唔知思博情況,只去過校舍,但唔中意隔離有間酒樓,indoor playground 度門一開就食到叉燒包。。。

我喜歡Joyful, 教學,老師都ok, 校舍係細但小班英普做得好。

引用:唔知思博情況,只去過校舍,但唔中意隔離有間

原帖由 elvina_lmk 於 14-09-02 發表
唔知思博情況,只去過校舍,但唔中意隔離有間酒樓,indoor playground 度門一開就食到叉燒包。。。

我喜歡Joy ...
無錯。我就係唔鍾意佢個環境。去interview個時仲要出面俾小朋友玩個軟墊area係可以大人小朋友著曬鞋去玩的。環境唔太乾淨。最後有offer都放棄左。

回覆:Vickyblah 的帖子

我之前也去過interview,但仍在waiting中!思博的環境很好很乾淨,比其他學校環境好得多,地墊也見姨姨清潔,所以都頗放心bb係學校玩!bb到其他遊樂場和公園也沒有脫鞋的習慣,相信只要教bb保持清潔便可。joyful 我沒有apply 因朋友都說老師態度差,所以只報了慧中、綠陽和思博👍👍

我又係聽說Joyful既老師好差,所以1516中...有無讀過既媽媽,可以再分享下。

麗城同荃景jouful啲老師又會唔同,麗城係新老師,兩間openday & interview我都有去,有offer,最後揀左思博,因為你好容易睇得出老師有冇心,話歷史耐,荃景joyful都係幾年同埋實扡細心觀察比我感覺好差。思博有心辨學,校長經驗豐富,細節位都做得好好,同埋老師有愛心又行英普。

想問呢兩間學費幾多?

Joyful interview感覺太差,有offer都唔讀give up左,好多in過嘅朋友都一樣感受,當然如果你地點好方便就另作考慮

Joyful 真係咁差?思博我問過,佢地話冇英普班,係英中,但會有少量既普通話教。

‹ 上一主題|下一主題