用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 A仔, 想轉校, 東區邊間小學可幫到手?
go

[學校] A仔, 想轉校, 東區邊間小學可幫到手? [複製鏈接]

小兒是A 仔, 於現校無支援, 感到身心俱疲, 請問東區邊間小學在支援, 融合, 關愛做得較出色?
而不是只空談什麼"全校參與個別學生差異....?"
   6    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:小兒是A+仔,+於現校無支援,+感到身心俱疲,+

原帖由 feipo 於 14-07-28 發表
小兒是A 仔, 於現校無支援, 感到身心俱疲, 請問東區邊間小學在支援, 融合, 關愛做得較出色?
而不是只空談 ...
港同,我係用家。不過插班競爭大

回覆 feipo 的帖子

個人覺得佛教康山做得唔錯, 不過無讀過, 唔知實情係點.

引用:小兒是A+仔,+於現校無支援,+感到身心俱疲,+

原帖由 feipo 於 14-07-28 發表
而不是只空談 ...
培僑小學有支援,朋友兒子讀緊,你可以一試

佛教黃焯菴小學

回覆:feipo 的帖子

東區shau kei wan 祟真是關愛校園

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

回覆 Charlotte_mom 的帖子

其實好多人話港 同有 support sen 學生, 但佢地年年 3000 人apply, 如果 sen 小孩 咪好難入 ? 咁點 support 呢 ???

回覆:chynnamama 的帖子

我留意小學收生開始上升,學校無收生困難.會唔會拒SEN學生門外呢?

回覆:feipo 的帖子

提外話,樓主仔仔本來也是讀東區小學嗎?可否介意pm我本來是那間?

崇真, 上星期六朋友去聽TALK, 學校講明做資優培訓, 有人問對SEN 的支援, 校長講明佢學校支援不足, 叫D 家長揀官立學校!!!

崇真, 上星期六朋友去聽TALK, 學校講明做資優培訓, 有人問對SEN 的支援, 校長講明佢學校支援不足, 叫D 家長揀官立學校!!!

回覆:Charlotte_mom 的帖子

怎樣支援?

引用:Quote:原帖由+feipo+於+14-07-28+發表小兒

原帖由 Charlotte_mom 於 14-07-29 發表
港同,我係用家。不過插班競爭大
港同怎樣支援?

回覆:easter123 的帖子

但港同唔係小班敎學

‹ 上一主題|下一主題