用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 如何預備kts小一面試
go

如何預備kts小一面試 [複製鏈接]

第一次面試會喺一月,想問下有經驗嘅家長應該點準備?我見website話會問cantonese, english and mandarin, 想知interview時係咪三個languages都會用到?

4    0    0    0

回覆 ha8mo 的帖子

Thanks for your reply.
i saw it in its website, so i wanna know whether they really tested 3 languages in an interview.
Any other JM has idea on it esp. those who're now in KTS?

你爬下KTS入邊幾文啦,應該年年都有人問相同問題。我個細女都P5咯,好多野都變曬。果時好淺架咋。都無PTH既~中英都喺讀下句子,數喺d思考題(我女其中一題問曲線直線,邊條長d。)而家可能問得深左都唔奇。

我細仔都小四啦,記得當年入學面試題,問有關數學的sequence, 問佢,2,4,6,8,10,12, 之後是什麼數字,題目大概係咁,佢當然唔識答啦!

去小一選校看看一些舊topic,都有提及kts面試題目的
‹ 上一主題|下一主題