用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問幾年班開始會話鍾意異性同學?
go

請問幾年班開始會話鍾意異性同學? [複製鏈接]

小學男生和女生大概幾年班會開始係同學間講這些?

0    0    0    0

我覺得好睇屋企人有無推波助澜,可以早得離奇。舊年我女K3接放學,聽到幾個亞太圍埋,其中一個話佢女話要一個萬人迷男生結婚,同埋生BB……

我覺得係個幾個亞太,自己成日係度講埋d兩性關係,污染左小朋友。

回覆:請問幾年班開始會話鍾意異性同學?

我朋友嗰囝一年級返咗學個幾月就收到女同學情信問可否做佢男朋友

Jane1983 發表於 14-10-13 14:10
我覺得好睇屋企人有無推波助澜,可以早得離奇。舊年我女K3接放學,聽到幾個亞太圍埋,其中一個話佢女話要一 ...
K3太遲了!
我囡囡N2(即K1)就已經鐘意同班某男仔, 話係男朋友, N3時話要同佢結婚, 仲連鑽石戒指都揀埋。個男仔薯薯咁, 唔知點解好多女仔鐘意。今年N4, 囡囡就變咗心, 話其中一個鐘意個男仔既女仔係佢好朋友, 如果自己同個男仔結婚, 朋友會好傷心, 所以佢搵咗另一個興趣班既哥哥結婚。

我自己就小三開始鐘意男仔。

引用:Quote:Jane1983+發表於+14-10-13+14:10+我

原帖由 little_yolky 於 14-10-13 發表
K3太遲了!
我囡囡N2(即K1)就已經鐘意同班某男仔, 話係男朋友, N3時話要同佢結婚, 仲連鑽石戒指都 ...
你阿女又幾成熟喎,連朋友仔的感受到照顧埋!
我阿女幼稚園的同學冇人講呢D嘅,可能大家都係唔睇電視啦!

有遲有早,早則幼稚園k1、2已開始,遲則小學三、四年級。

回覆 little_yolky 的帖子

嘩,我一直以為點都係小三、四先開始。
男仔可能遲d卦,我女小一,佢話有d男同學係吾同女仔玩的。

sissysze 發表於 14-10-13 15:23
我朋友嗰囝一年級返咗學個幾月就收到女同學情信問可否做佢男朋友

我女今年p2, p1有個男仔已成日同佢玩, 今年重要係周記寫 i love you, 叫我女女回佢
我都唔合點好, 只好同女女講, 大家係同學互相愛護係對, 不過唔係男女朋友的愛呀!!

回覆 kksushi 的帖子

也咁激呀!

我囡囡K2時,一日接放學,有個男同學個媽咪走嚟同我講話我個仔好鍾意你個囡呀,話第二時大個一定要娶我個囡做老婆,笑鬼死

我細仔 K1 就已經同女同學求咗婚, 但兩個月後再問佢, 話分咗手離婚了.  講笑式的其實好細個已經會諗架喇.
大女小學一二年級已經話在班上物色比較好的男同學仔, 話將來要嫁比佢了.

係咪睇得電視多,有接觸情情㙮㙮情節的小朋友,會早熟d?我見我女,仲係一舊飯。

我女K2時話我知, 佢D男同學已叫班中一女同學做女神, 螞蟻見蜜糖咁跟出跟入

mimics218 發表於 14-10-14 12:01
早在k1已有小朋友話喜歡小兒, 我同仔講要大學畢業後+找到份好工先好諗識女朋友. ...
嘩, 你講笑咋? 大學畢業後仲要搵到份好工先可好識女仔, 我怕佢到時搵唔到喎. 廿幾歲未拍拖過唔多唔少都有啲問題, 邊會有女仔鍾意呀?

mimics218  遺傳我, 超多桃花  發表於 14-10-15 07:19

引用:係咪睇得電視多,有接觸情情㙮㙮情節的小朋

原帖由 Jane1983 於 14-10-14 發表
係咪睇得電視多,有接觸情情㙮㙮情節的小朋友,會早熟d?我見我女,仲係一舊飯。 ...
我囝囝都係冇睇電視劇,所以都仲係好天真。

kksushi  我地無追tv架!!都咁  發表於 14-10-15 10:16
Jane1983  天真d好   發表於 14-10-14 15:46
sonkhl  same case as yours.  發表於 14-10-14 15:18

幼稚園個D玩玩下架姐 樓主應該想問開始識性既小朋友
我認為4,5年級開始啦

Jane1983 發表於 14-10-13 16:19
回覆 little_yolky 的帖子

嘩,我一直以為點都係小三、四先開始。
係, 一直都係班女仔講。大囡小二, 小一時都有講呢啲, 不過, 又係班女仔。

hellolucy 發表於 14-10-14 15:30
幼稚園個D玩玩下架姐 樓主應該想問開始識性既小朋友
我認為4,5年級開始啦 ...
只要分辨到「男」同「女」, 就係兩性既開始了
‹ 上一主題|下一主題