用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Eye Level (tst) math
go

Eye Level (tst) math [複製鏈接]

請問有冇人報過,好嗎 ? 同公文式比較,邊間好d ? 小朋友k1, 會吾會太早報?

1    0    0    0

好多人都比較公文式同埋eye level,
我小朋友係學公文式,但佢就唔係k1開始,
而家都有少少後悔好似唔係追得太多,升左小一之後真係太多野學,
比我都想佢k1慢慢由細學,

回覆:Eye Level (tst) math

我小朋友都係K1, 讀緊Eye Level (不過不是TST),我覺得老師教得好好, 小朋友好鍾意,返到屋企主動要做Eye Level 的功課

請問eyelevel 多功課嗎? 是否每天也有?

睇下你咩程度,我女讀eye level由level 3開始,我地大約8月開始讀,每星期三本,而家學到level 5,每星期已經加到4本,但我女好快做唒,通常within 30 minutes可做完,其實建議係每日做d,等佢每日都用下個腦,阿sir仲問我洗唔洗加快進度,我話我想打好個底,唔想跳得太多,因為我女有時好似好明白,有時又好似唔明。
我見朋友d仔女讀公文式,只係不停抄抄抄,比較填鴨式,我認為數學要用個腦多d

引用:睇下你咩程度,我女讀eye+level由level+3開

原帖由 Baby_Ue 於 14-11-11 發表
睇下你咩程度,我女讀eye level由level 3開始,我地大約8月開始讀,每星期三本,而家學到level 5,每星期已 ...
阿女幾大開始讀?

BG930 發表於 14-11-12 10:20
阿女幾大開始讀?
升K3前個暑假,而家學咗大約4個月

即係5歲多d開始

引用:即係5歲多d開始

原帖由 Baby_Ue 於 14-11-12 發表
即係5歲多d開始
Thanks!

依家4歲,7月由level1,剛剛升上level3學緊加數!

暫時學得好開心 !
仲有eye level 英也有上!
老師也很細心教導!英文數也有提升!

邊間分校比較好?

我仔仔4歲也想讀

我仔4歲半, eye level level 6, 黃埔上, 老師OK, 教得幾好。小朋友好鍾意計數, 見佢一望條題目就寫答案。
‹ 上一主題|下一主題