用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒用家可以講下間學校好唔好嗎?
樓主: ppalice
go

聖羅撒用家可以講下間學校好唔好嗎? [複製鏈接]

回覆:e_elhying 的帖子

請問聖羅撒有冇phonics學?

引用:其實係課程深比一般有學卷幼稚園深,有d幼

原帖由 e_elhying 於 15-01-06 發表
其實係課程深比一般有學卷幼稚園深,有d幼稚園係無乜功課,活動教學。聖羅撒每天大約1-2樣功課,星期五會多 ...
咁普通話k2會唔會有?

回覆:tkpricky 的帖子

Phonic 有少少,係好少,少到唔知算唔算phonic,唔會話用letterland之類嘅教材,係學校老師自己篇的,唔好期望喺學校可以學到全套phonic😊

回覆:tkpricky 的帖子

Phonic 有少少,係好少,少到唔知算唔算phonic,唔會話用letterland之類嘅教材,係學校老師自己篇的,唔好期望喺學校可以學到全套phonic😊

回覆:sy.baby 的帖子

我地以前k1-k3課堂上完全無,可以k2/k3時自由參加學校嘅興趣班(星期六/平日放學後),不過要自己接送,放學後要自己安排午餐,同要自己另外比錢,所以我情願自己比錢出去學

引用:其實係課程深比一般有學卷幼稚園深,有d幼

原帖由 e_elhying 於 15-01-06 發表
其實係課程深比一般有學卷幼稚園深,有d幼稚園係無乜功課,活動教學。聖羅撒每天大約1-2樣功課,星期五會多 ...
Thank you for your sharing. 唔知點解學校啲人接電話時同我講一星期得一堂英文,可能誤會左

‹ 上一主題|下一主題