用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請大家給意見
go

請大家給意見 [複製鏈接]

請問如讀商科, 大家會選擇以下那間大學及原因, 請排次序, 十分感謝!

1. University of Surrey
2. University of Sussex
3. University of Birmingham
4. University of East Anglia

謝謝!
   0    0    0    0

我選擇大學,選有名氣的,因為就算那個大學的科目排名第一,但是如果不是人人都知道的大學,找工作時還是麻煩

1. birmingham
2. surrey
3. sussex
4. east anglia

回覆 anglo-chinese 的帖子

謝謝回覆!
交通及學校學習環境,Surrey和Birmingham較好?

回覆 TH 的帖子

如果說住的環境我自己比較喜歡surrey, 因為town 比較細 ,但是樣樣叫有。birmingham 是英國第二大城市,設施可能比較好,但是我覺得如果出國,我選擇去一個university city 比較好

TH 發表於 15-3-16 13:23
請問如讀商科, 大家會選擇以下那間大學及原因, 請排次序, 十分感謝!

1. University of Surrey
Birmingham is the best choice

引用:回覆+TH+的帖子 如果說住的環境我自己比較

原帖由 anglo-chinese 於 15-03-16 發表
回覆 TH 的帖子

如果說住的環境我自己比較喜歡surrey, 因為town 比較細 ,但是樣樣叫有。birmingham 是英 ...
其實Surrey 這間Uni 好唔好?好似好多人都唔識。

回覆 gogolaw 的帖子

好, 係一個up and coming 的大學,我覺得有機會他們可以會是頭20名大學最近好多investment, 例如他們的商科不錯,音樂,獸醫系等都好好
還是那句,選擇大學要看你畢業想點,如果也是回流返香港,最好選擇一間大城市的,就算沒有聽過university of manchester, 起碼曼聯會識卦
我自己係英國16年,所以d 意見可以英國化一點

謝謝大家意見

英國治安如何? 大城市會否較複雜、多引誘? 學習氣氛如何?多中國學生嗎?

太多問題問, 唔好意思因我不太熟悉英國環境。謝謝!
‹ 上一主題|下一主題