用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 海天體育會游泳
go

海天體育會游泳 [複製鏈接]

海天體育會游泳

請問有無媽咪比小朋友係呢間泳會學過游水?  可唔可以講下你地既評價?  D 老師有無耐性同愛心?  有無試過係 ST Paul 個泳池學? 會唔會好迫同深唔深? D 水夠唔夠暖?

Thank you.

Re: 海天體育會游泳

我兩個女半年前開始停左冇跟佢地個泳會,之前一開始有聖保祿個池就已經響果度上堂,我大女當時12xcm高,佢話一邊到地,另一邊就唔到地,d水唔係太暖,而家落雨天要著保暖衣,除非你個小朋友已經識游可以不停咁游來游去就唔覺凍,但上水果下都會幾凍,要披返件沙灘褸/浴袍;我細女當時約一米高,佢兩邊都唔到地,但泳會會響淺水果邊池底放左d高墊令到d細個小朋友可以企響水中;更衣室/沖身處非常多人,好多人都預早霸定個沖身位唔比其他人先用,所以其他小朋友就算早上去都要等冇得沖身,呢樣野曾經無數次同泳會反映過但都冇改善(唔知而家有冇好d),個個小朋友上水都凍,唔應該咁自私霸住d沖身位唔比人用;而我個細女由四歲學到五歲幾,足足學左14個月泳班,但一步都唔識游,佢學左半年左右都冇乜進展,我曾經同負責人傾過,係咪因為佢細個領略唔到教練既指導,或者可唔可以改用其他方法去教佢令佢容易吸收,又或者暫停學習等佢大d至再學,負責人只係話會跟進一下,但結果一期又期,每堂都只係學蛙腳,從未學過自由式,到14個月後就決定唔再學,我大女跟左私人教練學,細女我諗要等佢上小學至比佢再學返,無謂浪費金錢!
豬仔兔

我女都跟過它的私人泳班, 1 對2, 但唔惦, 老師係nice, 但女女學了8 堂都冇進展. 但我本人10 多年前卻是跟這泳 會學識游水的, 可能是師資差了.

如果你地有興趣我可以介紹我小朋友而家學緊果間俾你地,佢地都教得幾好架.
ChunChunMummy 寫道:
我女都跟過它的私人泳班, 1 對2, 但唔惦, 老師係nice, 但女女學了8 堂都冇進展. 但我本人10 多年前卻是跟這泳 會學識游水的, 可能是師資差了.

醒目開學勳章

連生,

Please also pm me the details, many thanks!

醒目開學勳章

Both my sons (aged 11 and 6) followed 海天體育會游泳.  I think the tutor are very nice.

One of the tutor 樊偉添 is 香港游泳教練會1996年度最佳游泳教練.

我已pm左資料俾你啦!
February 寫道:
連生,

Please also pm me the details, many thanks!

我個囡3.5yrs ,今年3月開始學跟海天泳會係st.paul個室內池到上堂!!!
今年3月到而家天氣都唔係好,我都擔心囡囡會凍,但係眼見個泳池的水蒸氣都feel到d水熱多過冷 & 問阿囡d 水凍唔凍, 佢話d水好暖好舒服,不過10度個幾日上水,真係凍到震!!!    不過d沖完熱水浴 + 柸熱飲就成個人暖笠笠了!!!
我想阿囡學游水係想佢唔怕水,對身體會好d,所以我沒有特別要求囡囡的進度,要幾時學識游!
不過學了兩個月,見到d"教練&學生"(幼兒組)都好投入,小朋友都玩得幾開心,而且聽到有好d學了9mth-1yr的媽媽講個小朋友都已經游到1/3個池.....我估到今年年底我個囡都可能會學到...   

連生,

Please pm me the information.

Thanks
Liu

我已pm左俾你啦,你去check下
Liu 寫道:
連生,

Please pm me the information.

Thanks
Liu

連生,

Could you pm me as well ?

Thx

我已pm左資料俾你,你去check下
KatieM1203 寫道:
連生,

Could you pm me as well ?

Thx

連生:  
pls pm information to me, thanks a lot!

我send左資料俾你,你去check下
sasa362436 寫道:
連生:  
pls pm information to me, thanks a lot!

請問有無人試過連生介紹的教練呀!??

質素如何??

謝謝分享!
Hei-Hei

在網上見過很多人問"連生"攞資料,我都好想知最後有無人試過佢介紹的教練,麻煩可否同我們分享一下呢?  唔該

Hei-Hei 寫道:

請問有無人試過連生介紹的教練呀!??

質素如何??

謝謝分享!
‹ 上一主題|下一主題