用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有冇食R字長短效都嘔的小朋友
go

[過動] 有冇食R字長短效都嘔的小朋友 [複製鏈接]

我小朋友食短效10mg45分鐘後即嘔,食7日嘔7日,後來食長效10mg冇反應但醫生叫自行分配到差不多20mg時同樣嘔,醫生話要𨍭食S字頭藥試下,請問有人好似我仔一樣嗎?
有時候見到阿仔不斷嘔,發冷,顫抖,個心好似針刺一樣痛苦,有時候我偷偷躲起大哭!心情好沈重

0    0    0    0

我聽過有人嘔足一個星期,後來習慣了就沒事。你小孩幾重?
for every one criticism, three positives must be given.

回覆:lillymarie 的帖子

醫生計過食20mg要

回覆 Tecoelectric 的帖子

請問食咗幾耐??
我個仔已證實
今星期覆診會開藥
好擔心

回覆:bobohello 的帖子

其實也不是什麼病,我以前都和你們一樣擔心死,但他們只是成績差點,脾氣差點,其他冇咩,我已慢慢接受了,只是看到他食藥嘔的情況,我心好痛,寧可受苦是我,他自己也很努力去食,看到這些比成績更重要,所以最重要身體健康,現在食藥也是無可奈何,希望他情況改善

醒目開學勳章

Tecoelectric 發表於 15-8-4 11:06
我小朋友食短效10mg45分鐘後即嘔,食7日嘔7日,後來食長效10mg冇反應但醫生叫自行分配到差不多20mg時同樣嘔 ...
S字頭藥要食一段時間才有效, 同埋未必人人有效
若副作用嚴重, 就跟商量轉藥

回覆:qoo_pooh 的帖子

多謝大家意見,昨天開始食S字頭,24H的葯,反應靜了很多,但比較呆,不過落公園依然活躍,食了第一天中午嘔,第二冇事,睡也好,希望啱佢食,真係痛苦的經歷

‹ 上一主題|下一主題