用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問91校網邊啲學校係一線?
go

請問91校網邊啲學校係一線? [複製鏈接]

我乜都唔識, 想問大家:
1) 請問91校網邊啲學校係一線?
2) 我成日聽人講自行之前去考學校, 乜未開始甲部都可以去考學校架咩?!
   12    0    0    0

kkwo80 發表於 15-8-27 17:32
我乜都唔識, 想問大家:
1) 請問91校網邊啲學校係一線?
2) 我成日聽人講自行之前去考學校, 乜未開始甲部都 ...
1) 極熱:一呂丶沙呂丶培基,大熱:一胡丶朱小,幾熱:梁小丶蕭小丶沙主,愈來愈熱:沙崇、沙胡、沙循以下是full name

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/2015canet-91.pdf

2)以下是新手簡介,温完書先,有咗基本知識,唔明再問

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2663284&extra=page%3D1

COE1205  仲有田小  發表於 15-8-28 12:45

引用:Quote:kkwo80+發表於+15-8-27+17:32+我乜都

原帖由 lauwingtai 於 15-08-28 發表
1) 極熱:一呂丶沙呂丶培基,大熱:一胡丶朱小,幾熱:梁小丶蕭小丶沙主,愈來愈熱:沙崇、沙胡、沙循以下 ...
真的嗎?

little_yolky  係真的。好多好學校呢。  發表於 15-8-28 15:38

lauwingtai 發表於 15-8-28 11:09
1) 極熱:一呂丶沙呂丶培基,大熱:一胡丶朱小,幾熱:梁小丶蕭小丶沙主,愈來愈熱:沙崇、沙胡、沙循以下 ...
這裡已經11所小學了,91也就十幾所小學

ifdbb 發表於 15-8-28 15:28
這裡已經11所小學了,91也就十幾所小學
其實即係91係好網!!

引用:Quote:ifdbb+發表於+15-8-28+15:28+這裡已

原帖由 siumak 於 15-09-01 發表
其實即係91係好網!!
填完第一已經不識填

lauwingtai 發表於 15-8-28 11:09
以上熱門學校有邊啲係功課無咁多?
又有邊啲係第一ROUND 15分都入到架?!

引用:Quote:lauwingtai+發表於+15-8-28+11:09+1)

原帖由 kkwo80 於 15-09-03 發表
以上熱門學校有邊啲係功課無咁多?
又有邊啲係第一ROUND 15分都入到架?!
以上應該冇一間15係穩入.........

以今年計,大抽獎田小放第二都已經不大安全了;可能第三已經要填4寶中較心儀的一間;否則唔中頭一二,就會彈去遲航~
2016 的情況只會比今年更亂、更難預測.....

pineapple0983 發表於 15-9-3 14:15
以今年計,大抽獎田小放第二都已經不大安全了;可能第三已經要填4寶中較心儀的一間;否則唔中頭一二,就會 ...
我成日聽人講四寶, 即係邊幾間?點解叫四寶?!

pineapple0983  我都唔知點解釋比你知,你search吓舊post啦  發表於 15-9-3 19:56

如果是我,自行得15分我會博一線中2間冇宗教背景的學校,希望博到
大抽獎乙部第一填一間一線尾二線頭,例如梁、蕭之類;第二已經要填田小這類冷校,第四開始4寶中較好的一間,這樣情況會受控一些。
主、崇、蕭、循、沙胡之類放第二已經極危險。蕭由於地點和背景原因,應會較少人報~
91網的確好學校不少,問題是個個都知,人太多,連原本唔係本區的人都過埋黎,加埋其它因素,總之依幾年好大鑊

回覆:請問91校網邊啲學校係一線

今年仲多埋水泉澳,開始入伙了!新邨落成,小學又無新起,舊年已爭得激烈,今年仲嚴重!

‹ 上一主題|下一主題