用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 大家有無咁
go

[過動] 大家有無咁 [複製鏈接]

孩子有專注力不足,對佢做既儍瓜事會包容,忍耐....

但忍到一點,真係會爆炸..
對佢既不滿乜都鬧出黎。

之後會後會好後悔,心痛.......

囡兒8歲,只得21kg, 太瘦,相信不能用藥...

真係唔知點算好

1    0    0    0

tungsfamily 發表於 15-9-15 01:50

睇咗醫生未?
for every one criticism, three positives must be given.

現在學校找敎肓心理學家評估中,這個暑假我找了很多ADD資料, 相信她多數係

tungsfamily 發表於 15-9-15 06:36
現在學校找敎肓心理學家評估中,這個暑假我找了很多ADD資料, 相信她多數係 ...
你去看看這VCD對你有沒有用,我覺得不錯。是用藥之外也要同時使用的技巧。
如何指導注意力不集中過度活躍的孩子(VCD)
http://www.greenfieldhk.com/product.php?product_age_pkey=&product_cat_pkey=4&pkey=953&search=&search_isbn=&search_author=&product_publisher_pkey=&product_pg=3

for every one criticism, three positives must be given.

謝謝您'

回覆:大家有無咁

我仔過多兩個月就八歲,都係得 21kg,好瘦,我唔想佢食西藥,星期五會帶佢去睇中醫,希望有幫助

引用:孩子有專注力不足,對佢做既儍瓜事會包容,

原帖由 tungsfamily 於 15-09-15 發表

我個都係咁上下重,有用葯。

‹ 上一主題|下一主題