用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗城Joyful 請進
go

麗城Joyful 請進 [複製鏈接]

讀緊Joyful嘅朋友,我打算同個仔插班今年K1。請問大家覺得呢間學校點?1. 老師有愛心嗎?
2. 中文會唔會唔夠?
3. 請問K幾會開始寫字?
4. 下午班幾多點至幾多點?
唔好意思,好多野想問,想知。我覺得仔仔而家讀緊果間唔啱佢,讀左PN成年,都好似冇乜interaction。今年K1開學,我從未見過班主任!我問學校我洗唔洗陪開學,佢又話舊生唔洗!我連班主任係圓係扁都唔知
   0    0    0    0

引用:讀緊Joyful嘅朋友,我打算同個仔插班今年K1

原帖由 Cavebaby 於 15-09-21 發表
讀緊Joyful嘅朋友,我打算同個仔插班今年K1。請問大家覺得呢間學校點?1. 老師有愛心嗎?
2. 中文會唔會唔 ...
開學前Orientation day已見哂D老師,如果你想見,可以接放學

接放學同老師吹幾句啦, 我見老師都好樂意同家長去傾.

10/10 Sat 2-5pm 荃景JOYFUL 有OPEN DAY.
17/10 Sat 2-5pm 麗城JOYFUL 有OPEN DAY.
有興趣去感受吓.
http://www.joyfulenglish.edu.hk/tc/index.html

Cavebaby 發表於 15-9-21 20:51
2. 中文會唔會唔 ...
我大囝喺麗城JOYFUL讀緊K2, 憑經驗答你問題:
1. 老師有愛心嗎? > K1同K2遇到既幾位老師同埋嬸嬸們, 都好有愛心, 小朋友好鍾意
2. 中文會唔會唔夠?> 每日有1/3時間係普通話堂, 我覺得可以, 但課餘時同小朋友睇多啲課外書都好既
3. 請問K幾會開始寫字?> K1 10月已開始寫英文字母, 學校係算早寫字既, 中文就下學期先開始
4. 下午班幾多點至幾多點? > 下午班係1:30-4:30pm

JF K1舊生都無得陪返學, 但開學頭2個禮拜, 老師都好緊密同家長聯絡, 最初隔日都有老師輪住打電話黎講返學情況(每班有3位老師), 之後就用手冊同家長交流, 個個星期NET班主任同普通話老師都有寫手冊比家長!
加上學校RUN咗一年, 今年好多嘢都比舊年進步咗, 你可以趁返放學或黎緊openday去睇吓!

Thanks all, personally I quite like this school. I'd like to know how's the food at the kindergarten? How's the hygiene?

回覆:麗城Joyful 請進

我仔讀緊n班,老師都幾好
起碼佢返學見到班主任會主動跑埋去,又話auntie帶佢柯vv
茶點日日唔同,hygiene我覺得幾好,返學換鞋好似乾淨d

回覆 Cavebaby 的帖子

佢個menu 日日都唔同, 有時係三文治,有時係粟米. 你可以打俾reception 問下.
‹ 上一主題|下一主題