用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 暑假有乜安排給14歲??
go

暑假有乜安排給14歲?? [複製鏈接]

暑假有乜安排給14歲??

今年囝囝都14歲,暑假睇過好多機構都係適合年紀較少的,各位家長有冇好提議比我囝囝的年齡去參加的活動?   

Re: 暑假有乜安排給14歲??

我相信你的小朋友已讀中學,不用再好像小學生那樣為他們安排所有活動了。很多時學校也有推介一些暑期活動,例如做義工服務。我女兒去年暑假便參加了好一些義工服務,從中學了不少東西。

我同個仔報o左香港話劇團暑期班, 5天朝10晚5, 何以向香港話劇團演員學o野, $600都唔算貴。    :wink:

angelymama :
hi ~我個女都14 old 呀!請問邊到可以報話劇團班呢?
thanks you ~

yanau :

要升讀中三或以上的學生至可以參加呀!
你囡囡中三未呀?
夠資格就click here
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

virgokaren  :
thanks ~睇o左啦!
阿女暑假後升中三啦。

可以去ymcm參加活動 or centre 做義工,
我的女兒都參加童軍遊學團8天蘭州之行 or 其他活動

小女今年十一歲半, 剛好可以參加"基本急救訓練課程", 考張三年之"基本急救證書"; 明年會考慮"義工訓練課程"。         

上次講o個個話劇班, 阿仔呢個星期上, 佢開頭都唔願去話無朋友一齊參加, 但上o左第一堂已經好鍾意, 每晚返黎都同我講今日學左乜野, 昨晚我老公就話佢講野口齒不清, 我就同老公解釋, 十幾歲仔好多時唔鍾意同父母傾偈, 難得個仔肯講就比佢講啦! 唔好下下批評佢。

angelymama 寫道:
上次講o個個話劇班, 阿仔呢個星期上, 佢開頭都唔願去話無朋友一齊參加, 但上o左第一堂已經好鍾意, 每晚返黎都同我講今日學左乜野, 昨晚我老公就話佢講野口齒不清, 我就同老公解釋, 十幾歲仔好多時唔鍾意同父母傾偈, 難得個仔肯講就比佢講啦! 唔好下下批評佢。

‹ 上一主題|下一主題