用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問協恩和英華女,你們會選那一間?
go

請問協恩和英華女,你們會選那一間? [複製鏈接]

如題? 謝謝!
   2    0    0    0

YWGS免費+新校舍

NeoMom  新校舍都唔知幾時入得伙  發表於 16-2-23 18:27

引用:YWGS免費+新校舍

原帖由 Yanamami 於 16-02-23 發表
YWGS免費+新校舍
但HY早出結果,如果唔要offer而去博YWGS,又真係好博

Yanamami  都係!  發表於 16-2-23 19:23

我識人上年真係咁樣博,又真係比佢博到,不過佢個女係叻女,讀Yanamami 細女間學校

醒目開學勳章

回覆:請問協恩和英華女,你們會選那一間?

如果有得揀咁就算英華要比錢都係揀英華啦,不過條問題唔會係揀邊間,
而係你敢唔敢博?當年自行我一樣有揀英華,最後接受了直資offer,英華唯有放榜日試去叩門,點知門口楝咗個牌:不接受中一叩門!
升中遊戲令人心情如過山車咁,不斷起跌,
好在而家入到心儀學校,真係心血少D都唔掂

mammamia0603  真係好大折磨  發表於 16-2-24 14:47

小木偶媽咪 發表於 16-2-24 13:58
如果有得揀咁就算英華要比錢都係揀英華啦,不過條問題唔會係揀邊間,
而係你敢唔敢博?當年自行我一樣有揀 ...
唔知係边个帖有个mami話叩YWGS成功……我仲話简介会好清楚話無得叩。

回覆:Yanamami 的帖子

可能係YWGS call waiting 入,但二手消息就傳左做叩門?

天使麵 發表於 16-3-5 16:45
可能係YWGS call waiting 入,但二手消息就傳左做叩門?

睇下回应#47:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3229641&extra=page%3D2&ordertype=1

天使麵    發表於 16-3-6 17:06

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+16-3-5+16:54+編

原帖由 Yanamami 於 16-03-05 發表
其實⋯係EK咁耐,學識左唔係用家/當時人講我唔信既道理。
因為太多「聽講⋯」「聽位家長講⋯」「聽個朋友個朋友講」

醒目開學勳章 王國長老

回覆:請問協恩和英華女,你們會選那一間?

舊年,我仔學校有個小六生,自行英華見左,無揀,揀左直資(個女仔好叻的,直資係獎學金入)。派位後,英華主動打俾佢問佢去唔去,話其實自行已經收左(之前報錯料話SSG,前排家長更正,係英華)。
所以唔接受叩門真係唔奇,因為學校自己會去approach心水學生。

回覆:請問協恩和英華女,你們會選那一間

我又覺得個別學校於唔同時期會有個別 case。當年朋友仔 b1 生派 b2,攞住校長推薦信去叩 skh tsk,收到電話去註冊時,校工唔肯比佢哋入,話學校冇叩門位~ 所有學生已經註冊完畢,該刹那我朋友閃過以為被整蠱,直至註冊完成才鬆一口氣。

‹ 上一主題|下一主題