用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del [複製鏈接]

Deleted
   1    0    0    0

引用:請問MOS+Box+hill+VS+九龍塘聖若望+SJC+PN

原帖由 himhim101010 於 16-03-30 發表
請問MOS Box hill VS 九龍塘聖若望 SJC PN邊間好d呢? Any comments? 請俾下意見大家—齊傾下, many thanks: ...
上當年我有都呢2間offer,boxhill 我無交留位費,我揀左SJC。

Deleted

引用:點解你會揀SJC呢?你依家你小朋友讀得好嗎?+

原帖由 himhim101010 於 16-03-30 發表
點解你會揀SJC呢?你依家你小朋友讀得好嗎? Thanks
我上當年只俾左樓下翠茵留位費,其他收左都無交,其中1間係Boxhill 。

唔揀原因係覺得同翠茵差不多(咁不如揀間唔駛搭校巴),而且係商場入面(tko),無戶外空間。

係4月,收到SJC既offer,諗到無諗就決定揀佢,一來有小學做backup,二來英語語境好,三來有戶外。

小兒由Pn讀到現在K1,暫時都十分滿意學校。

Deleted

引用:請問你仔仔讀完SJC+PN,英文有進步嗎?+學校

請問你仔仔讀完SJC PN,英文有進步嗎? 學校老師好不好呢?學校學術方面谷唔谷?偏深,對嗎?thanks ...
Pn一定唔叫深,仲返都好happy。英文進步左,pn 已經可以用完整英文句字回答問題。有NET +  班主任 + 外藉助教。

k1:暫時我未覺好深,學phonic,雖然未識自己併音或串字,但睇題目就可以,例如(1)油pink,blue, black既顏色。(2)形狀等。

比較難係要寫字。

唔記得講,我小朋友係細b。

引用:請問你仔仔讀完SJC+PN,英文有進步嗎?+學校

請問你仔仔讀完SJC PN,英文有進步嗎? 學校老師好不好呢?學校學術方面谷唔谷?偏深,對嗎?thanks ...
不過sjc未出offer喎,因我細女都有in PN

係呀我也等緊SJC出offer啊,所以想唸定邊間好d

引用:係呀我也等緊SJC出offer啊,所以想唸定邊間

係呀我也等緊SJC出offer啊,所以想唸定邊間好d
希望大家都有offer

回覆 foopopo 的帖子

你個細B係正取生定后補入架?我個細Bin 了pn..想睇有冇機會!Tks

引用:回覆+foopopo+的帖子 你個細B係正取生定后

原帖由 legoisland2005 於 16-03-31 發表

你個細B係正取生定后補入架?我個細Bin 了pn..想睇有冇機會!Tks
正取。

叻叻.................你細B即係幾多月..? 我的是YEAR END.........而家有YORK OFFER.. 但係心議聖若望..如果可以盡快知便可以疊埋心水..唔駛到時YORK交了好多錢之后.
.先有個后補既OFFER, 都唔知到時讀唔讀好.:(

引用:回覆+foopopo+的帖子 叻叻...............

原帖由 legoisland2005 於 16-03-31 發表

叻叻.................你細B即係幾多月..? 我的是YEAR END.........而家有YORK OFFER ...
9月b。佢既同學仔最細係11月。

York同SJC,我都會揀SJC,最主要係york返得2小時,食下茶點/排洗都無左半小時。

祝大家齊齊有offer。(我細女都有報pn)

回覆:請問MOS Box hill VS 九龍塘聖若望 SJC PN邊間好d呢?

咁佢嘅中文堂大概有幾多時間?

引用:咁佢嘅中文堂大概有幾多時間? +

原帖由 Tweety718 於 16-03-31 發表
咁佢嘅中文堂大概有幾多時間?
我無問過中文堂上幾耐。

佢地除左中文外,仲有普通話堂。

AGREE!!!!!!!!!!!!!!

但係SJC果CAMPUS 麻 麻地.. what do you think??

legoisland2005 發表於 16-3-31 10:36

但係SJC果CAMPUS 麻 麻地.. what do you think??

SJC有兩個校舍 (窩打老道 PN+K2 / 火石道 K1 + K3),2個校舍都有戶外。

你指麻麻地是指校舍舊!?

校舍唔算新淨 (特別相對新校),但亦唔算太舊 (有些舊校仲舊),不過我覺得校舍舊都無乜所謂,可以俾小朋友知道呢個世界唔會全部都係新淨。

LAST TIME GO TO INTERVIEW. PN campus..
those outdoor toys are quite dirty with dust...

just wonder will there any cleaner/helpers to do the everyday cleaning task.... you know OLD is one thing, but HYGIENE is very important.

引用:Quote:legoisland2005+發表於+16-3-31+10:3

原帖由 foopopo 於 16-03-31 發表
SJC有兩個校舍 (窩打老道 PN+K2 / 火石道 K1 + K2),2個校舍都有戶外。

你指麻麻地是指校舍舊!?
How about K3? At which campus?

‹ 上一主題|下一主題