用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德信25 vs 舊大天20
go

德信25 vs 舊大天20 [複製鏈接]

舊大天近屋企,又有個妹妹,係咪少分D都揀舊大天呢?
   0    0    0    0

回覆:Wapi37 的帖子

我會摶舊油,自行唔得如大抽獎排德信乙一都很大机會

回覆:德信25 vs 舊大天20

有妹妹就唔德信,舊大天比2間油天手執20分一定易啲入.... 揀近屋企日日多起碼一個鐘用,玩咗佢好過日日用嚟搭車

回覆 sissysze 的帖子

多謝你的意見呀!如果舊大天同新大天比較,同樣20分抽,新大天名氣高但要坐校車去新大天,舊大天小班可行路,你可以給我意見嗎?

引用:回覆+sissysze+的帖子 多謝你的意見呀!如

原帖由 Wapi37 於 16-04-26 發表
回覆 sissysze 的帖子

多謝你的意見呀!如果舊大天同新大天比較,同樣20分抽,新大天名氣高但要坐校車去新 ...
你研究下新舊大天小六派位有乜唔同

Wapi37 發表於 16-4-23 00:42
舊大天近屋企,又有個妹妹,係咪少分D都揀舊大天呢?
如果係20分天主教分, 攞去搏基榮好過 (基榮會照俾5分天主教徒)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

處理懷疑資優但有少許過度活躍小朋友,舊大天還是新大天好些呢?

回覆 hkpapa852 的帖子

多謝回覆!協和會計天主教的分嗎?

Wapi37 發表於 16-5-4 18:42
回覆 hkpapa852 的帖子

多謝回覆!協和會計天主教的分嗎?
呢樣唔肯定, 最好打去學校問吓
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題