用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88 張煌偉
go

88 張煌偉 [複製鏈接]

派左去張煌偉,請問有冇人認識尼間學校?

3    0    1    0

回覆:88 張煌偉

聽過簡介會,老師校長好有❤,有心想搞好學校,但成績一般

引用:派左去張煌偉,請問有冇人認識尼間學校? +

原帖由 lonty 於 16-06-05 發表
派左去張煌偉,請問有冇人認識尼間學校?
呢間好多共融學生會報

醒目開學勳章 貢獻勳章

呢間學校曾面臨殺校危機,及後轉咗校長,由自行無人揀,到呢兩年自行都滿!
學校收SEN會比較多,學習差異較大,但有能力嘅學生,學校會俾機會佢地參加比賽,增強自信,早一兩年見校報 (校網有),畢業生响沙官中名列前茅!仲要唔係一個,係一年一個!
我留意呢間學校,係因為近屋企,已早幾年見呢度講,校長會朝早企响學校門口同學校講早晨,我亦見過校長下午6點幾响學校門口同家長傾計!
身邊有同事孩子入咗,佢初初問我叩唔叩門好,但因為當時佢大肚,最終無叩,而孩子讀得好開心,亦發展到個人興趣

恐龍家

唔洗怕學校收共融的學生, 我仔4年前在這小學讀過,佢地會將學生分程度上堂, 變相係小班教學, 使到學生更能發揮所長, 唔會對學習失去興趣, 而學校更關注學生的品行, 校長老師有愛心, 有問題搵校長, 會隨時接見, 絕對唔會高高在上, 每一個學生, 校長都會關顧的.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

甘樣既話,似乎大家口碑不錯

全港學校都要做融合教育,無咩好怕,反而用心做好的學校應比多點欣賞與鼓勵,照顧融合學生少一點愛心與技巧都唔得

我兩年前也參觀過此校,校長及老師有熱誠,有設為新來港學生支援,亦見校長對學生有愛心。亦每年有一個學生派到去沙官中,仲要名列前矛,仲上了校園電視台訪問。

校長好有熱誠同魄力,友善,想法創新,唔差嘅

我女讀緊小一。校長有愛心,創新!
女兒愉快學習。大力推薦!
‹ 上一主題|下一主題