用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今年乙幾派到旅港開平?
go

今年乙幾派到旅港開平? [複製鏈接]

2015年乙4/乙5都有人派到旅港, 今年有無人乙5之後也派到?
有點奇怪, 旅港的口碑成績不錯, 也是B1中學, 為何很多人填乙部第5之後呢?
   3    0    0    0

回覆:kipl 的帖子

朋友今年填乙三入了,佢都不滿意,因為心儀迦密和華英,希望入到更加好的中學

我仲想填旅港甲一 , 有冇 comment ar?

steve666 發表於 16-7-11 12:56
我仲想填旅港甲一 , 有冇 comment ar?
小朋友banding ?

回覆 ppsfung 的帖子

只考了呈1....現在band 1

粉紅虎  原來看錯你問題,  發表於 16-7-11 15:29
粉紅虎  重要,派得唔好預扣門。
每間學校評估banding 名次不一樣,以上資料只作參考吓   發表於 16-7-11 15:27
粉紅虎  不是呢? 我囡囡程分一考得最好,程二都ok ,兩次加埋都系band 1 ,程三一般但唔太差,老師話邊沿人,所以我   發表於 16-7-11 15:24

steve666 發表於 16-7-11 14:45
回覆 ppsfung 的帖子

只考了呈1....現在band 1
應該要 B1A 先好D

引用:2015年乙4/乙5都有人派到旅港,+今年有無人

原帖由 kipl 於 16-07-11 發表
2015年乙4/乙5都有人派到旅港, 今年有無人乙5之後也派到?
有點奇怪, 旅港的口碑成績不錯, 也是B1中學, 為何 ...
吾係旅港吾好,係因為九龍城區有其他勁既1A如喇沙,maryknoll, 、華英、迦密坐鎮。

做人至緊要開開心心 :-D

我囡囡都入左旅港 (自行一/甲一/乙一),有兩個女同學乙二/乙三入,因為博Maryknoll / QE / 迦密

囡囡及兩位同學入到好開心

今年都有7 個派入

我唔期望入 band 1a, 所以揀band1b-c的學校

回覆 粉紅虎 的帖子

如果乙二和三都入到, 咁我誇區都有机會吧....XD

旅港近年的公開試成績不斷進步,入U人數跟華英差不多。
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

回覆 himhim0502 的帖子

我也想band 1a , haha

steve666 發表於 16-7-11 16:22
回覆 粉紅虎 的帖子

但機會一定有, 但誇區位比乙部少 ,心儀的話自行要報, 要自行報過才可叩門。
有個同學全級大約第十, 成績仲比我個女好少少, 乙一迦蜜不成功, 入咗乙二旅港

回覆 homingm 的帖子

其實開平同華英近呢十幾年公開試成績都冇乜大起大跌, 反而進步最多嗰間係迦密...
:-)

回覆:steve666 的帖子

這方面要請教高人, 憫父

引用:回覆+粉紅虎+的帖子 如果乙二和三都入到,+

原帖由 steve666 於 16-07-11 發表
回覆 粉紅虎 的帖子

這方面要請教高人,憫父, 因為他比較熟識九龍城區

叩門收到消息未?

回覆 =play= 的帖子

Thanks!
‹ 上一主題|下一主題