用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 18-19年入讀k1
go

18-19年入讀k1 [複製鏈接]

請問有無荃灣區或葵青區既媽媽可以俾下意見,邊間無咁谷既幼稚園?
   0    0    0    0

回覆 nk@baby 的帖子

睇下你想要無咁谷之餘 , 將來可以上到咩小學的幼稚園啦~~我個仔都係 18-19 K1 , 我個8月B , 你呢...?!我都係住葵芳 , 但係除左葵青同荃灣之外 , 都會試深水埗同九龍塘的名幼...!!

chriskaan 發表於 17-3-20 13:07

睇下你想要無咁谷之餘 , 將來可以上到咩小學的幼稚園啦~~我個仔都係 18-19 K1 , 我個 ...

本來8月b,但因早產變咗7月b,
我由細到大都係住葵涌,對邊間學校好,其實都一無所知,我想bb返幼稚園輕鬆啲,唱歌仔玩下,唔使咁快做功課寫字。。。
如果有能力試九龍名幼都好,第二時派小學都應該好啲

其實好睇你想小朋友入間咩小學 , 就去搵咩幼稚園 , 如果對小學無要求 , 讀咩幼稚園都 OK , 但係 , 如果想入d好少少的小學 , 直資或私校 , 咁就要現在返定 PLAYGROUP , 裝備好自己小朋友去考 K1 , 同埋要睇家庭能力 , 搵d有學券定無學券的幼稚園 , 葵涌荃灣有幾間幼稚園有學券都幾 OK , 靈糧堂 , 卓思 , 荊冕堂 , 迦南 , 但係幾 OK 的幼稚園都唔少人爭呀~~

我小朋友都係18-19讀K1
諗住報葵涌荊冕堂

chriskaan 發表於 17-3-21 10:22

其實好睇你想小朋友入間咩小學 , 就去搵咩幼稚園 , 如果對小學無要求 , 讀咩幼稚園都 ...

我想問你知道荃浸ok嗎?你小朋友有無返緊邊間playgroup ?

荃浸係有幼稚園同小學 , 聽人講兩間都幾好 , 不過唔係龍校 , 兩間學校係獨立無關係的~~~

小朋友有返緊playgroup呀....

現在返緊 kidz-n-us , 係荃灣區 , 佢有外籍的男老師同女老師 , 唔知點解 ,  我見d小朋友(包括我個仔) 都唔鍾意上男老師 , 但係正正佢唔鍾意 , 我就要佢上男老師果堂 , 而且 , 我覺得男老師幾好 , 就算小朋友喊住都要佢完成指定動作 , 不過 , 其他媽媽都話上多幾堂習慣左就無野 , 而亞仔一去到吹泡泡就正常返 , 其實我覺得好睇小朋友心情 , 所以 , 都要好睇媽媽~~

另外 4月1日再返多間 HKIT國際幼兒發展中心 , D 間係九龍真光開辦的 PG , 等出年考時加分
‹ 上一主題|下一主題