用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會18/19簡介會暨十五週年開放日 ...
go

港大同學會18/19簡介會暨十五週年開放日 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

http://www.hkugaps.edu.hk/zh_hk/notice/synopsis.html

本校 2018-2019年度小一入學簡介會 及 十五週年校慶開放日暨課程展覽 將於2017年5月6日至7日舉行,詳情如下:

2018-2019年度小一入學簡介會
場次        日期及時間
第一場        2017年5月6日(星期六)下午2時30分至下午4時
第二場        2017年5月7日(星期日)上午10時30分至中午12時
第三場        2017年5月7日(星期日)下午2時30分至下午4時

十五週年校慶開放日暨課程展覽
日期        時間
2017年5月6日(星期六)        下午1時至4時
2017年5月7日(星期日)        上午10時至中午12時 及 下午1時至4時
內容:

攤位遊戲。
各科課程介紹及學生作品展示。
校慶開放日暨課程展覽活動不需要報名,歡迎家長帶同孩子一同參觀。
按此瀏覽海報

備註:

參加者須於2017年4月5日上午9時至4月11日下午5時期間於本校網頁登記參加簡介會。
由於座位有限,每個家庭只可登記一場。如有重覆登記,會以其第一個登記為準。
如登記人數超額,結果將以抽籤決定,抽籤結果將於2017年4月24日上午10正在本校網頁公佈。

rafaelbaba  CHARLOTTE 太感謝妳~  發表於 17-4-5 11:13
   2    0    1    0

回覆 Charlotte_mom 的帖子

不知是否為遷就開放日,簡介會好像比去年提早了,不知面試會否也提前? 真道面試也好像比往年早,覺得這麼早考,對年底出世的細仔不太有利。

醒目開學勳章 王國長老

開放日會夾埋簡介會一齊做。分開太多野攪。
唔知面試會唔會十左,應該未必不過唔緊要啦,細仔早左幾個月、大仔一樣早左幾個月啫

醒目開學勳章 王國長老

應該無早到

面試時間和去年差不多

入都入唔到

Charlotte_mom 發表於 17-4-4 13:27
http://www.hkugaps.edu.hk/zh_hk/notice/synopsis.html

由九點上到宜家都仲未上到

回覆 anpanman_baby 的帖子

ME TOO

回覆樓主:

抽籤形式,所以唔駛心急。今年同一個學生佢會check住,只可以登記一次。

YES~ 入唔到

http://www2.hkugaps.edu.hk/15th/

回覆 JKR 的帖子

THANKS!

醒目開學勳章 王國長老

等等先,開波個個都心急,塞車中

回覆 Charlotte_mom 的帖子

請問係咪每個家庭只限1位成員出席架?

成功了,希望抽中~最心儀港同~

錯過了網上申請簡介會日期, 如果大家到時有多張飛, 懇求可以轉贈給我嗎? 感激!

Charlotte_mom 發表於 17-4-5 10:14
等等先,開波個個都心急,塞車中

我想問
如果參加體驗課,時間是1點左右完,當然要小朋友出席
參加小一簡介會,時間是星期六2:30-4點,又話唔駛小朋友出席
咁小一簡介時是不是要先接走小朋友?還是可留小朋友在校內作其他活動?

得個半小時來回屋企學校有點'吻'
而且一場來到,又唔想小朋友只上體驗課就走...

醒目開學勳章 王國長老

LinusYip 發表於 17-4-12 17:34

我想問

當然小朋友可以留低玩其他遊戲啦,不過如果一人聽簡介會,要另外搵人帶小朋友玩了

Charlotte_mom 發表於 17-4-12 17:48
當然小朋友可以留低玩其他遊戲啦,不過如果一人聽簡介會,要另外搵人帶小朋友玩了
...

小一簡介會係咪俾今年準備考小一既人參加?
我好似攪錯左添...

佢啲function冇講target audience,真係有啲混亂
我囡已經考左,今年升小一

醒目開學勳章 王國長老

平時日子(例如舊年)學校只會安排簡介會同課程展覽,簡介會要抽飛,課程展覽唔駛。都係俾準小一家長。
如果你咁好彩抽到今年簡介會嘅票,到時上黎送俾有需要家長都得呀。

至於其他節目(表演、體驗課、講座、攤位遊戲),係因為十五週年所以有。表演、攤位遊戲會開足咁耐,自由參與。而體驗課同講座就因坐位有限要先登記。有興趣都可以登記。

‹ 上一主題|下一主題