用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城區男仔統一填表,求賜教!
go

九龍城區男仔統一填表,求賜教! [複製鏈接]

呈三後阿仔全港排名屬band 1,但本區就邊緣跌入band 2。

咁甲部應該會填band 1學校,但乙部應該點填好呢?

乙一搏band 1可以嗎? 銀禧或黃笏南較大機會呢?乙二又係咪一定只可揀band 2學校呢?

真心求賜教!知道這情況後很擔心,瞓不著!

elbar    發表於 18-4-15 19:13
   1    0    0    0

回覆 siu_mei 的帖子

如果九龍城區一定係band 2而不是邊緣人. 我吾會搏band one . 男可選陳瑞棋, 何官

siu_mei 發表於 18-4-15 09:39
呈三後阿仔全港排名屬band 1,但本區就邊緣跌入band 2。

咁甲部應該會填band 1學校,但乙部應該點填好呢? ...

請問怎樣計算全港排名的

josewing 發表於 18-4-15 14:43

如果九龍城區一定係band 2而不是邊緣人. 我吾會搏band one . 男可選陳瑞棋, 何官 ...

就係唔太肯定,因學校估計話可能有前後數名偏差,而佢就剛剛差幾名,所以我先咁煩惱!唉!

siu_mei 發表於 18-4-15 16:26
就係唔太肯定,因學校估計話可能有前後數名偏差,而佢就剛剛差幾名,所以我先咁煩惱!唉!
...

按舊年派位的百分比計算,會準確認高D

josewing 發表於 18-4-15 14:43

如果九龍城區一定係band 2而不是邊緣人. 我吾會搏band one . 男可選陳瑞棋, 何官 ...

我都覺得B2男仔填CSKLS最好啦,男校。就算band1 尾其實都唔好太進取,起碼程度合適,本區男仔選錯好易去band3。

siu_mei 發表於 18-4-15 16:26
...

我們今年應該係估得準,你要諗如果仔真係b2,你乙一唔選band2 大熱CSK&何官,就入唔到呢2間,餘下的係唔係心水?

回覆 elvisBB 的帖子

九龍城區男仔band 2 選錯跌入band 3 每年聽吾少, band 2女仔返而派得幾好!

如果全港計是band one . 努力叩門, 叻囝一定有學校欣賞。

josewing 發表於 18-4-15 22:38
回覆 elvisBB 的帖子

九龍城區男仔band 2 選錯跌入band 3 每年聽吾少, band 2女仔返而派得幾好!  ...

聽完你地意見,我就更驚,好擔心幫阿仔落錯決定,跌入band 3就大件事!
‹ 上一主題|下一主題