用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學生倫敦機票
go

學生倫敦機票 [複製鏈接]

你哋會選擇向AGENT買全年3套機票, 還是在航空公司續套來回咁買? 點樣會平啲? 謝謝

0    0    0    0

醒目開學勳章

Aoi 發表於 18-5-10 16:30
你哋會選擇向AGENT買全年3套機票, 還是在航空公司續套來回咁買? 點樣會平啲? 謝謝

...

有家長會買一張8/9月開學及下年度7月暑假回程, 中間假期就買倒頭票, 自己上航空公司買票亦好方便。

我無買學生票, 因為貴亦不需要每次帶2件行李, 加上學校一早出左假期表, 跟住買就無問題, 但要留意 Y11及Upper Sixth有可能會改時間。

回覆 3b 的帖子

謝謝. 但AGENT訂一年套票比航空公司平, 而且暑假的回程都可以訂埋, 航空公司就訂唔到咁遠日子, 會唔會有無問題呢

如訂維珍一般會唔會好快爆? 因為我見每日只有一班機, 即使可改期都好大機會無位比你改...

一般機票係訂唔到多過一年的.

回覆樓主:

我已經買晒18-19嘅4套機票, total31000, 一套自己買, 三套經agent逐套買

醒目開學勳章

Aoi 發表於 18-5-12 23:08
回覆 3b 的帖子

謝謝. 但AGENT訂一年套票比航空公司平, 而且暑假的回程都可以訂埋, 航空公司就訂唔到咁遠 ...

如果agent幫到手訂平機票, 就同佢買啦!但是選航空公司都有學問, 有些一日得一班直航機(Virgin), 有些要轉機(Emirates), 接駁時間要預鬆一些, 萬一接不上又要知道是否即日有其機位可以安排, 有些一日有好多班機(CX), 各式各樣都有, 價錢就有好大分別

醒目開學勳章

一威威一 發表於 18-5-13 21:17
請問各位家长這三間航空公司那一間好?CX, BA& Virgin

你要看看學校的時間表, 是否有校車接送往來機場, 如果有的話, 要配合時間表, 否則要自己安排的士, 車費會貴好多。

由香港出發:
CX-每日由早到晚有多班航班
BA-每日只有兩班11點幾的夜機
VA-每日只有一班夜機

價錢亦是CX最貴

一威威一 發表於 18-5-13 21:17
請問各位家长這三間航空公司那一間好?CX, BA& Virgin

你要留意返小朋友歲數, 未夠16有d 係唔俾小朋友自己check in

喧嘩 發表於 18-5-13 07:24
我已經買晒18-19嘅4套機票, total31000, 一套自己買, 三套經agent逐套買

可以pm agent的資料嗎?thx:)

回覆樓主

請問買英國機票,有邊種飛行里數計劃較易儲積分?是否要用信用卡登記?因一直沒有參加這些計劃,但亞仔將要去英國讀書,所以想了解有沒有一些儲分的計劃,希望慳得一些幫補下。謝謝!
‹ 上一主題|下一主題