用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 校網: 深水埗vs葵青
go

校網: 深水埗vs葵青 [複製鏈接]

兩區BANDING 是否差不多? 邊區比較多B1學位? 本身心儀男女校, 謝謝~
   1    0    0    0

venus2014 發表於 18-7-5 10:55
兩區BANDING 是否差不多? 邊區比較多B1學位? 本身心儀男女校, 謝謝~

葵青區有6間band 1男女校, band 2嘅亦唔少。

SSP band 1及band 2中學都唔多選擇, 而且女校佔多。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

應該是葵青好過深水埗

男女校一定係葵青區多d選擇
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

我係甲部自行可唔可以一間葵青同一間深水埗甘去考架?甘乙部可唔可以到時報葵青或深水埗, ? 新手媽媽, 請多多指教~

回覆 venus2014 的帖子

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3658678&extra=page%3D1

睇下呢篇野先

venus2014 發表於 18-7-5 15:27
我係甲部自行可唔可以一間葵青同一間深水埗甘去考架?甘乙部可唔可以到時報葵青或深水埗, ? 新手媽媽, 請多 ...

自行可以報2間中學, 全港九龍新界任何一間都可以, 當然要有一定信心能考入先好報, 如果唔係就嘥左自行機會。

但自行入左, 就冇機會玩大抽獎, 無論自行入左定大抽獎抽入, 結果都係7月先知!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

venus2014 發表於 18-7-5 15:27
我係甲部自行可唔可以一間葵青同一間深水埗甘去考架?甘乙部可唔可以到時報葵青或深水埗, ? 新手媽媽, 請多 ...
自行你可以揀全港 18 區其中兩間中學

去到大抽獎時可以跟所屬小學校網, 或者申請轉返做屋企地區個校網, 無得你鍾意填邊區就邊區.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 vestzs 的帖子

謝謝~
‹ 上一主題|下一主題