用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國簽證 交換生疑問
go

英國簽證 交換生疑問 [複製鏈接]

黎緊去英國做交換生一年
TB TEST做左
之後有爬過啲post 但係都有啲唔明
琴日係網上填表既時候
travel history個度十年紀錄 係咪淨係填passport 有蓋印個啲?
因為有去過台灣 大陸都係passport 無紀錄既...

另外就係financial proof 個度
其實網上e-statement 係咪都ok?
因為我睇學校俾既guide 佢話顯示到我個名 結餘同銀行名就得
我唔係好清楚應該要交點樣既財政證明俾佢
如果文件 今個月28號先齊 今日係網上交錢預約8月去centre 得唔得架?
唔該晒!
另外就係唔係好明網上填表個個differentiation 指既係咩?
我填左No...

我第一次整 同埋黎緊自己去所以好迷茫
如果有人有以往整Visa 既所需文件清單 麻煩可唔可以pm俾我
萬分感激!!
   0    0    0    0

fffabien 發表於 18-7-25 17:30
黎緊去英國做交換生一年
TB TEST做左
之後有爬過啲post 但係都有啲唔明
填有印果啲就得estatement 唔得
港生不用比financial proof(抽查到先比)

大個啦,自己search下要帶乜。

cow 發表於 18-7-25 21:09
填有印果啲就得estatement 唔得
港生不用比financial proof(抽查到先比)
想請問financial proof 唔洗俾嗎?我見佢要我證明一年夠9000幾磅
如果我想play safe 就要叫銀行俾張有銀行印既我?
因為爬過文都好驚fail所以想問下有經驗既大家
唔該晒你先!~

fffabien 發表於 18-7-25 21:20
想請問financial proof 唔洗俾嗎?我見佢要我證明一年夠9000幾磅
如果我想play safe 就要叫銀行俾張有銀行 ...

Agent provide嘅簽証須知,你睇吓有無幫助。簽証不需要提供相片,我print e-statement 加 letter of parent consent 做financial proof.

fffabien 發表於 18-7-25 21:20
如果我想play safe 就要叫銀行俾張有銀行 ...
ukcisa
low risk applicant 一般不用提供 financial proof.
‹ 上一主題|下一主題