用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 徵保母車 candiceyu330 寶保姆 騙徒!!
go

candiceyu330 寶保姆 騙徒!! [複製鏈接]

我由4月起就係呢個討論區搵保姆車,搵到6月終於聯絡到candiceyu330佢話可以組團。我滿心歡喜7 月仲比左 $1750訂金,點知到最近我見就黎9月點解仲未話我知上落車地點同時間,就whatsapp 問佢啦。 點知佢就幾日都唔答我,當我search佢facebook時發現已被刪取!打佢電話已經話out of service! 我已經報左警,如果有家長都係比左錢嘅受害者可以pm我...  

依家錢都事少,最慘係失晒預算,依家更本搵唔到車 無人接送到小朋友番學都唔知點算...
有無人有 港島<->九龍塘 pm班嘅車呀?

0    0    0    0

真係好離譜!

summa889 發表於 18-8-29 00:14
我由4月起就係呢個討論區搵保姆車,搵到6月終於聯絡到candiceyu330佢話可以組團。我滿心歡喜7 月仲比左 $17 ...

真係好離譜!我都要再搵過車~不過我無比訂

我由4月起就係呢個討論區搵保姆車,搵到6月終於聯絡到candiceyu330佢話可以組團。我滿心歡喜7 月仲比左 $17 ...

我也交晒訂金,將近上課了,受到很大影響(emoji)(emoji)

回覆樓主

你給他付現金嗎?若只是過數,他有提供銀行戶口資料,警方應該很快查出來,我也差點被騙!大家小心,媽媽D錢都唔放過。

但我知道有一條線佢CONFIRM到...但唔係我果條~

回覆樓主

大家好!
我知我係其中一位成到車既家長,我剛聯絡到佢,佢都係苦主,因為有司機臨時坐地起價,又有D家長又臨時甩底唔坐,搞到成唔到車!

另外佢話收咗訂又成唔到車果D已經退哂錢咯喎!唔明點解有人話佢未退錢!

Anyway 希望只係一埸誤會啦!

angelko 發表於 18-8-30 22:34
大家好!
我知我係其中一位成到車既家長,我剛聯絡到佢,佢都係苦主,因為有司機臨時坐地起價,又有D家長又 ...

成唔到車唔緊要~但係唔係咩都唔覆~電話又唔聽~仲要cut 埋電話~close 埋Facebook. 只要有好好地交帶一句咪得囉

我6月坐左佢二星期車就無坐了,因為我個女6月放暑假,仲好感恩佢收得平過校車之餘,仲點到點落車,我係元朗至九龍塘。到左8月中先話我知有學生唔坐,成唔到團,之後一直唔覆,但佢一直都無叫我落訂,仲坐二星期係我主動比6月果二星期錢佢,佢好似都唔急收錢咁,仲送左個百幾蚊既追蹤器比我女,我都諗唔明佢賺咩,每次仲要係一司機一保姆送我女一個人返黎,行大欖,而家我都無計,自己車返返學
‹ 上一主題|下一主題