用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港基督教服務處畢業
go

香港基督教服務處畢業 [複製鏈接]

香港基督教服務處畢業

好精釆!!小小年紀9間nursery一齊演出,好感人!!雖然小女只是N1,但佢都好投入欣賞哥哥姐姐演出    ,最後ending氣氛好好,2佰幾個小朋友同台,一d都唔混亂,好正!!

Re: 香港基督教服務處畢業

5354 :點解你會知?佢地無邀請未畢業的家長去喎?
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

我都想知,唔明????

我今日係"都市日報"見到幅相同報導,場面好感人!

waiwaichu : 可唔可以post上黎睇下?
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

Carol,

唔好意思,我冇scaner,post唔到出黎,你試下問人有冇地鐵份報紙睇下!

waiwaichu

睇到啦! 係一幅相仔,D小朋友爬係地到.

係呀!係呀!幅相雖然只影到好幾人,但比我感覺小朋友既表演係好認真,相信小朋友同老師都下過不少努力和苦心,值得一讚!

小女

我囝囝是匯豐中心的畢業學生.  本週一的畢業匯演我和囝囝也份參予演出. 當然, 結尾謝幕係最壓軸.
我們的家人也有到場觀賞, 對整個show讚口不絕呢, 各間幼兒園的老師花了不少心血呀 !
現在真正畢業了, 真係不捨得.
aoj

HI AOJ,

唔好意思! 想問吓你囝囝係度讀咗幾多年呀? 對呢間學校有什麼評價呢? 囝囝派到邊間小學呀? 程度方面可以接到嗎? 係咪任何一間基教既程度都係一樣呢? 請指教!   

fionkwok,

我囝囝在這匯豐中心讀足4年, 真的不捨得.
學校是以活動教學, 從遊戲活動, 親身體驗學習, 對幼兒來說是很好.  他學校不著重抄寫背誦, 不過要交"新聞集", 這樣D小朋友不經不覺已學懂很多字.
囝囝派到邊間小學呀? --->不太理想, 其實也不差
所以打算唸私校.

aoj

我仔仔都係今年的畢業生, 有份演出.  係呀, 當畢業生進場時真係好壯觀, 做媽媽的好感觸.
其實近畢業的2個星期, 小朋友同先生都要時常綵排, 好俾心機.  好期待畢業典禮的dvd呀, 可以在家再重溫咁精彩的表演.
‹ 上一主題|下一主題