用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

測考和功課量 [複製鏈接]

只知道聖若望是英小,想問一下測考次數和功課量多唔多?是愉快學習定是催谷的學校?
   0    0    0    0

愉快學習,唔谷,功課唔多,考試測驗無卷睇只知分數,一年兩次家長會,語言方面浸完六年一定會好

回覆 kennis_t 的帖子

請問你小朋友係咪讀緊聖若望,請問這間學校升中成績如何?換左校長係咪好左?小朋友學術ok嗎?

supersjcandy 發表於 19-4-11 22:47
回覆 kennis_t 的帖子

請問你小朋友係咪讀緊聖若望,請問這間學校升中成績如何?換左校長係咪好左?小朋友 ...
我係用家, 其實我都唔明點解個個都問升中成績, 其實唔係入左一條龍既小學, 升中好唔好都好睇自己小朋友既能力, 唔係只靠學校, 特別係我地學校, 人小, 國籍多(返去自己國家繼續升學), 有錢人又多(去左讀國際學校, 出國留學&直資), 想小朋友能愉快學習更多, 所以講唔到比你聽升中派位如何

換左校長後係有分別既, 活動多左, 透明度高左, 我唔係一個要求高既家長, 所以我本人覺得係OK既, 但小朋友一定要有自律/自控能力囉 (學校唔會好似津校咁, 唔可以點樣, 唔可以咁樣......)

學術去到邊間學校都好(名校, 津校, 直資), 所有家長都要小朋友食雞精班, 補品班, 如果讀得唔好學校會勸退架

如果想再了解多D學校, 你可以去Facebook了解下
‹ 上一主題|下一主題