用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生, 培正 ,宣道
go

民生, 培正 ,宣道 [複製鏈接]

民生, 培正 ,宣道

民生, 培正 ,宣道 您地覺得邊間好D? 想搵間有小學直屬之幼稚園, 唔知選邊間好, 可否給意見?

Re: 民生, 培正 ,宣道

嘩!全部都收呀!咁利害, 快D決定啦!讓D位比後補,佢地等得好心急.想直升培正好似好D.
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

唔好意思! 我打算報咋, 唔係收左, 我知道好多時都係學校選人不是人選學校, 不過想了解下邊間好D, 點解您覺得培正好D呢?

我的意見係三間都報, 睇下邊間收先再作決定

因為你話想有小學可直升嗎培正好似100%升到, 民生會轉全日制即會收少咗,咁又未必可直升,宣道即情講得30%升到宣小

[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

我真係識人3間都收,其實好睇你要乜,好似我個
friend,佢finally揀唔guarantee入到小學既宣道,點解?Simply because 民生小學同培正小學都唔係佢杯茶,民生小學比較普通,培正小學又嫌中文教學,佢對個仔有信心,所以寧願一搏.另外亦有唔少嗰d target拔萃, St. Paul's Co-ed etc,3間都無考添.所以你一定要知自己要d乜.
‹ 上一主題|下一主題