用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳德寶英文幼稚園
go

將軍澳德寶英文幼稚園 [複製鏈接]

富康花園
(德寶英文幼稚園) 其實我同其他家長都係受害者 但係好想知幼稚園老師問家長借錢係咪正常 追咗好耐都追唔翻 唔想搞大件事 係咪應該同校長講 ?
   2    0    0    0

shareenchan 發表於 21-3-20 14:35
富康花園
(德寶英文幼稚園) 其實我同其他家長都係受害者 但係好想知幼稚園老師問家長借錢係咪正常 追咗好 ...

如果老師問家長借錢,老師咁有問題,家長點解仲會借?

咁癡線 老師問家長借錢?

potato38 發表於 21-3-21 02:50
如果老師問家長借錢,老師咁有問題,家長點解仲會借?

佢會用各種藉口,例如屋企人有病,入左醫院,屋企人去世....有時佢要幾千,有時又要一萬
我地一路以嚟都好相信ms cheung, 所以佢一開聲 我地都好願意去幫佢,但係估唔到佢一路以嚟都欺騙緊我哋
我地好希望學校能夠認真應對,因為我地唔再信任呢個老師去教導小朋友. 我們更希望ms cheung可以還清條數

shareenchan 發表於 21-3-22 19:46
佢會用各種藉口,例如屋企人有病,入左醫院,屋企人去世....有時佢要幾千,有時又要一萬
我地一路以嚟都好 ...

有冇同校長投訴?老師問家長借錢我覺得好過份。家長又唔係財仔,要借錢問銀行呀!萬一佢唔還錢,家長又未必想狂追,因為話晒個仔囡都仲喺佢手俾佢教緊。咁好麻煩喎。

唔係呀化
呢啲仲唔推上報

shareenchan 發表於 21-3-20 14:35
富康花園
(德寶英文幼稚園) 其實我同其他家長都係受害者 但係好想知幼稚園老師問家長借錢係咪正常 追咗好 ...

老師可以若無其事咁對住家長?其實真係要同學校反映呢件事
‹ 上一主題|下一主題