用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Tutor Time VS CWB Victoria K 點揀
發新帖回覆
go

Tutor Time VS CWB Victoria K 點揀 [複製鏈接]

Tutor Time VS CWB Victoria K 點揀?之後其實想入ESF, 但唔知K 要讀邊間學校會大機會入到ESF 小學
   0    0    0    0

無考到ESF K?

CWB 會好啲,因為大機會有VSA back up

Adiezz 發表於 23-11-8 01:25
無考到ESF K?

CWB 會好啲,因為大機會有VSA back up
我無收到 Play Visit 🥲 所以想試下 Year 1, 但又唔知讀咩K 會大機會入 ESF

reneexxx 發表於 23-11-8 10:42
我無收到 Play Visit 🥲 所以想試下 Year 1, 但又唔知讀咩K 會大機會入 ESF

如果有FP,你可以考慮讀英文為主既幼稚園,之後考IS。你亦可以考有幼稚園既IS例如ICS, NAIS,直接升讀Y1,同時可以考ESF

讀TT 和 CWB都足夠考ESF Y1,屋企日常都要有足夠語境去支援,如果要入番本地都適應到

Adiezz 發表於 23-11-8 10:59
如果有FP,你可以考慮讀英文為主既幼稚園,之後考IS。你亦可以考有幼稚園既IS例如ICS, NAIS,直接升讀Y1, ...
我無FP所以我都知有D 難,多謝你既建議
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊