用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖道迦南 定 大抽獎
發新帖回覆
go

聖道迦南 定 大抽獎 [複製鏈接]

B2A-B仔,英文好,鐘意數理。
有聖道迦南 offer, 定係唔take offer 去抽觀塘聖約瑟?兩間邊間好啲?

如我乙一放觀塘聖約瑟,機會大嗎?

謝謝
   1    0    0    0

jessiekwanhui 發表於 24-3-16 18:54
有聖道迦南 offer, 定係唔take offer 去抽觀塘聖約瑟?兩間邊間好啲?

觀塘聖若瑟好少少,無女仔競爭,band 2唔難入
萬一入唔到先去返聖道迦南叩門都未遲

jessiekwanhui 發表於 24-3-16 18:54

小學部叻人外闖,抽獎保留位用唔晒,會放返出公海,往年有人分享過人數,中一70-80%來自其他小學

好似有兩班英文班,另全級 science geog 英教

俾我會抽飛,抽唔中才叩門

回覆樓主:

any decisions made in the end?

聖道迦南BANDING又唔係高,抽完獎唔得先去扣門好啲。

當然係觀塘聖約瑟不論校風、教學(好多自制教材)、老師、學費氣氛都好好。5 班之中D及E是精英班。雙班主任仔,其中一個更是外籍老師兼教英文。其餘三班也有用英文教授各科如humanities,science 等

觀塘st jo是一間坎下坡的男校, 如果冇信心讀英中(STCC), 揀觀塘st jo也未嘗不可

lisablackpink 發表於 24-5-6 11:49
觀塘st jo是一間坎下坡的男校, 如果冇信心讀英中(STCC), 揀觀塘st jo也未嘗不可
...

冇信心?
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊