用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06年小一青衣如何揀選學校?
go

06年小一青衣如何揀選學校? [複製鏈接]

06年小一青衣如何揀選學校?

那一間是你最心儀學校,而又另你頭痛

Re: 06年小一青衣如何揀選學校?

世德
主恩
何澤雲
都唔錯.

Hi 各位青衣媽咪:
想請教一下,我妹妹個仔今年又係煩選校,佢因為剛搬進青衣,唔知邊間小學好,可以比d意見我們嗎?
陳溢、世德如何?無分入讀機會大嗎?
還有其它更好提意嗎?非常感謝各位!!

OK 架,大部份人都係得15分.
世德係全青衣最多人揀,甚至葵涌區既人都入去讀架.
娃娃菜 寫道:
Hi 各位青衣媽咪:
想請教一下,我妹妹個仔今年又係煩選校,佢因為剛搬進青衣,唔知邊間小學好,可以比d意見我們嗎?
陳溢、世德如何?無分入讀機會大嗎?
還有其它更好提意嗎?非常感謝各位!!

仲有無其它學校意見

我又係今年揀, 我想問聖公會何澤雲和青衣村何澤雲邊間好? 聽人講青衣村何澤雲唔係咁好, 其實可唔可以講下有咩唔好.

Yes, I prefer the one at the peak.
我都聽人講青衣村那間冇咁好,詳情就唔清楚啦!
不過,剛剛去完升小巡禮,聽下個老師講,又幾OK喎!
所以最重要係聽家長同學既意見最實際.
‹ 上一主題|下一主題