用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有沒有人上過 fanny's workshop playgroup
go

有沒有人上過 fanny's workshop playgroup [複製鏈接]

有沒有人上過 fanny's workshop playgroup

Re: 有沒有人上過 fanny's workshop playgroup

Hi,
Sin Yu返k1前上過,覺得幾好,Miss Wong and Miss Mok都好細心,可以試堂!  

Re: 有沒有人上過 fanny's workshop playgroup

你上過幾多堂, 知唔知是否對考K1 有幫助呢

fannyyan,
小女上過超過半年,覺得對考K1 有幫助,因為小朋友可以自己上堂,不用親子,能訓練小朋友自理能力,上堂形式像幼稚園般,有唱英文歌、學顏色,做手工、吃茶點、聽故仔! :  :

can you tell me the location of the
fanny's workshop playgroup?

九龍塘林肯道1號A 2樓

Wai Wai ma,
thank you    

我個女都上過一個月, 但結果寧願返正式N1, 一來唔平, 二來交通唔方便 (我唔係住九龍塘), 第三, 最重要係衞生環境差, 多蚊, 廁所唔係小朋友專用! 冇長駐清潔嬸嬸, d玩具唔係經常清潔!
至於佢話可以幫妳拎幼稚園form, 我覺得而家d幼稚園都唔o使好似以前咁排隊拎form, 郵寄/download都好方便!
但佢個講座聽o下都好, 因為可以比到意見妳o既!

(以上純粹個人意見!)

QQboy

多謝你的寶貴意見, 你個女返邊度N1呀, 有冇意見給我,
佢個講座是說什麼, 是否需要費用

I heard somebody said if you have studied their course for preparation of the interview, then got higher chance to  be admitted by famous KG, like kent and st cat.  Any moms can prove that?  Do they have connections with them?

以我所知真係好多人考到根德,ST CAT   

fannyyan:
我囡囡後來讀返原區幼兒園N1, 跟住都考到SC!
講座好似要幾十元, 佢主要主張報SC, Kentville呢兩間先, 其他幼稚園可個別再問佢, 可能佢以前都係做呢行, 所以都好熟悉好多幼稚園! 有時佢都會攪參觀幼稚園, 都可以不妨join o下!

bbqueen:
雖然佢係識好多幼稚園校長, 但對於SC同根德, 我覺得就唔幫得好多! 可能佢有唔少學生考到, 但諗真d, 呢兩間學校都收成幾百人, 我女讀果間幼兒園都有十幾個考到呢兩間! 妳話難考又唔係, 話易但又有人考唔到, 我自己覺得都好靠彩數!
唔o使太緊張o既! 隨遇而安啦! 唔係一定要入呢兩間, 仲有好多好學校o既!

fannyyan = fanny's workshop playgroup 的人??

如主張報SC, Kentville, 我都識.....

該用戶已被刪除

NCma

我不是fanny's workshop 的人, 我只不過是叫fanny

其實我自已不是主張要報 SC, KENTVILLE, 我心儀是 民生, 創價, 但是我的小朋友是細仔又唔係好識

Fannyyan,
Sinyu是讀民生K1,民生的面試形式是父母和小朋友分開見老師,但在同一班房(一個班房前面、另一個在後面),家長是背住小朋友,以我所知,都有超細仔考到,放心啦!唔好太擔心,我建議考多幾間來取經驗!

SinyuBB

Sinyu是否今年讀K1, 記唔記得是怎樣考小朋友會問什麼問題

Fanny,
Sin yu是今年讀K1,因為是分開考,所以唔知考咗小朋友什麼問題 ?但我就被老師考咗個問題 ,例如小明友平時在家做什麼,邊個照顧佢,假日去邊、小朋友的性格等 :wink:
‹ 上一主題|下一主題