用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳德寶幼稚園?
go

將軍澳德寶幼稚園? [複製鏈接]

將軍澳德寶幼稚園?

有無bb讀緊n1呀? any comment? half-day學費幾錢? 其他雜費?  
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

Re: 將軍澳德寶幼稚園?

my son studies n1 at Deborah (Bauhinia Garden)

half day school fee $2400 per month (main stream class)
school necessities $592 (include school bag, birthday bag, parent's reference book, cup & towel box)
summer uniforms : $398
winter uniforms : $925

如果 full day 幾錢 呀 ?? 最遲要幾點接放學o架 ??? (有無可能放工趕得切湊呢??)  
係咪可以申請政府 d 減免o架 ??

我住係附近, 雖然囝囝出世無耐, 不過都想早 d 知道...     

Hello Wittywing,

請問除了school fee 係per month之外, 其他是否一年內的費用?
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

請問除了school fee 係per month之外, 其他是否一年內的費用?

other fee is only paid one time but if your uniform size are not fit, it will buy a new one.

由 jolo 於 2005-11-08 15:50:54

如果 full day 幾錢 呀 ?? double of half day
最遲要幾點接放學o架 ??? (有無可能放工趕得切湊呢??) 係咪可以申請政府 d 減免o架 ?? I'm not sure

德寶上年全日學費是 $3600 , 4:30 放學, 有沒有延展服務就要問學校.

請問德寶係咪有2間校舍係將軍澳站 咁邊間較為好d呢 有冇bb係讀梗國際班

我都想知, 問過一間近MTR 5 MINS, 另外一間就 7MINS, 邊間多D, 大D, MISS 好D呢???
藍鞋子 寫道:
請問德寶係咪有2間校舍係將軍澳站 咁邊間較為好d呢 有冇bb係讀梗國際班

其實2間都差吾多大細, 富康就舊d, 寶盈就新d, 都是同一學長. 但禮堂是比家長看 + 開 party  , 平時好小用到

我個仔讀緊NURSERY, 係富康分校, 我好滿意佢地老師O既表現, 特別係NURSERY, 阿仔因病無返學3個星期, 個班主任都KEEP住打俾我問阿仔情形.  阿仔又好鐘意返學, 成日叫住班主任個名.  就係因為咁攪到我唔係好想同阿仔IN其他學校K1.

candice001 :你是否跟miss lau, 佢好好架, 國際班就麻麻地

12312 寫道:
candice001 :你是否跟miss lau, 佢好好架, 國際班就麻麻地

請問點樣麻麻地呀    , 因為我打算幫我囝報讀國際班呀.

My son is studying PSG Red Group, class teacher is Ms. Chao.  It should be the same class room with Ms. Lau.

Dear Candice001,

我個仔都係 N1 Red 組, 佢地應該係同班同學仔.

lon,

Who is your son?  My son is the one who always apply sick leave.  (it is so poor)

My son already apply 3 weeks sick leaves and he started to back to school last friday.

Are you a full-time mum?
‹ 上一主題|下一主題