用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 推薦您們心水的教材....
go

推薦您們心水的教材.... [複製鏈接]

推薦您們心水的教材....

各位會員,訪客
推薦您們心水的教材....無論是中文,英文,數學..任何科目..
大家有心水教材套..(vcd,cd ,錄影帶,圖書...)等等,不妨提出,方便大家知道..thanks

Re: 推薦您們心水的教材....

Kids ABC      

isak 寫道:
各位會員,訪客
推薦您們心水的教材....無論是中文,英文,數學..任何科目..
大家有心水教材套..(vcd,cd ,錄影帶,圖書...)等等,不妨提出,方便大家知道..thanks

咁你心目中的預算係幾多和小朋友有幾大才可以決定的~
如果你經濟許可的話,可以買下"英訶萬歲","迪士尼"呢二個教材~

但我早輪係其他TOPIC到,話有一套"READY READER"真係幾好喎~~你可以入一個叫做"自製故事"到看看有關內容~

yanyanchan,

can i know what is "Kids ABC"     

hello yan yan
多謝妳提供的議建...我仔仔3歲,請問這套教材的內容是什麼呀.適合他嗎??
THANKS

Hi cway,

有關Kids ABC 可以到這裡<<<Click>>>>看一看. Kids ABC 1-24的link 內無Demo, 要到1-6, 7-12.....等等才有.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

Cway,Isak

你地可以去東西圖書Pls Click Here睇下,內容比較詳細...   

kid's abc 係圍繞日常生活為主題,小朋友很容易吸收,每輯都有1隻dvd,一本練習簿(好簡單,主要是貼貼紙),還有些紙玩具,都幾好玩,價錢都唔算太貴,可以考慮..

yanyanchan,

你係咪MI的sale呀!同你買會唔會有多些discount呀?我都好想買呀!我睇左好耐啦,但真係唔捨得    請你 check pm ah

cyanmama:

哈哈,我緊係唔係sale la,平時我會同仔仔一切睇,咪知kid's abc講乜囉,我知道GC同MI都係差唔多錢...如果你想再平d,不如係台灣訂啦,計埋郵費都會平過香港架...
<<台灣金鼎圖書專賣店>>

yanyanchan,

唔該晒,請check pm....

cyanmama:

係台灣買真係低好多NT3690-->HK848.5,你不如去睇下la..

cyanmama:

GC同MI我都有買過,總之邊度平咪去邊度買囉,近排我鍾意係台灣訂..真係平好多kid's abc 都係NT3690-->HK848.5,你不如去睇下la..

yanyanchan:

請check pm :

Hi cyanmama,

請問台灣訂..運費如何?

係台灣訂穩唔穩陣, 點樣訂交收? 本書及dvd係咪一樣?
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

妤妤:

我上個月訂過"亮亮的成長"都ok,但包裝唔夠保護,書角有d凹左,係用信用咭付款,郵寄到府上..

yanyanchan 寫道:
妤妤:

我上個月訂過"亮亮的成長"都ok,但包裝唔夠保護,書角有d凹左,係用信用咭付款,郵寄到府上..

how much ?

pinkylee:

套"亮亮" NT 1850 + 郵費 NT 550 = NT 2400 (大約$553.5),等左20日,你可e~mail比佢,叫佢報價   

yanyanchan,
請問email要幾耐先覆ga?

yanyanchan 寫道:
pinkylee:

套"亮亮" NT 1850 + 郵費 NT 550 = NT 2400 (大約$553.5),等左20日,你可e~mail比佢,叫佢報價   

kappa:

多數1至2日啦,都唔會太耐..
[quote]
kappa 寫道:
yanyanchan,
請問email要幾耐先覆ga?
‹ 上一主題|下一主題