用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 F.6可否提P.4補習全科
go

F.6可否提P.4補習全科 [複製鏈接]

醒目開學勳章

F.6可否提P.4補習全科

因補開姐姐要工作,所以係網上找了位讀梗F.6姐姐補,但佢會考英文得c,中文b,總分19,可唔可以幫到P.4補習呢?
請比d意見 thank you

Re: F.6可否提P.4補習全科

論年級,應該冇問題。
好多讀大一都幫中五補習。
問題係,佢經驗如何,識唔識幫人補習。
同時,亦睇下想補習個位同學或家長o既要求。
譬如只係對下功課、溫下默書,呢d一般都冇問題;
但如果係精補,或要執番好d成績,
就要睇補習老師o既功力喇!

醒目開學勳章

babyhowie

thank you

佢初次私人補習
但佢有3年係公民式補習社經驗
佢都好成熟,一幅讀書樣,但佢冇私人補習經驗,有d擔心,佢都好老實,叫我比2個月大家睇下點,佢外表及為人我好鐘意,好踏實,不打扮!

醒目開學勳章

何明華會督銀禧中學好嗎?

唔洗客氣!

老實講,公民式個d只係負責批改練習,
再話番俾個小朋友知點做。

如果你喜歡個老師,米即管俾機會大家囉,
或者人夾人緣,佢會幫到你小朋友都未定!

醒目開學勳章

好多謝大家意見呀
佢比我印象有80分以上架,咁我比個機會大家試下先啦!

Dear Wing Wing Mammy

Can you tell me how much she charge?  I also want to find a tutor for my P.1 kid.  I post a adv in Park'n shop and one F.6 student call me.  I want to know the market price.

Thanks

我個妹果時 F.6 都幫一個小六學生補,佢個學生仲考第一添 (不是讚我妹) 我問我妹點樣幫佢補,有咩辦法...我妹話本身個學生已是很聰明,只是佢用錯讀書方法,所以佢話不是全靠她 !
我個妹都冇咩經驗架 果時 ,個學生媽媽是我媽的工友,佢有一日買哂野上來我地屋企先知佢個仔考第一,仲鬼咁開心添 !
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

MsSleepy 寫道:
Dear Wing Wing Mammy

Can you tell me how much she charge?  I also want to find a tutor for my P.1 kid.  I post a adv in Park'n shop and one F.6 student call me.  I want to know the market price.

Thanks

佢自己要求$50個鐘
我以前個姐姐讀大學就$80個鐘

‹ 上一主題|下一主題