用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06-07年荷花的小學精選
go

06-07年荷花的小學精選 [複製鏈接]

06-07年荷花的小學精選

各位家長
想問問今年大本既小學精選內裡係咪有封教寫求學信架?我睇過幾本,又唔太記得係咪呢本,所以,有無媽咪買左可話我知,因為係街買個D用袋包住左睇唔到,THX

Re: 06-07年荷花的小學精選

Yes.

荷花的小學精選? 可以上圖書館睇........

如果是推薦信的話, 明報的小學精選也有
;-) 學做人, 求知識 :-P

kate_je & 小夜曲
唔該晒你地先!THX

我在明報上見到, 唔知你係咪要此信版, 唔係就算啦!

中文自薦信範例
XXX小學校長﹕
  素聞  貴校校風淳樸,辦學嚴謹,懷作育英才之抱負,致力推動德智體群四育,學生表現出類拔萃,在社會及學界備受稱譽,本人十分欽佩。
  上月適值  貴校開放日,本人偕小女XXX到校參觀,深感 貴校學生知書達禮,才藝兼備,教師教導有方,乃一秉持崇高教學理念之優良學府。小女將於明年九月升讀小學,本人冀盼小女能入讀  貴校,接受全人教育。小女年幼時已參加XXX幼稚園舉辦之學前輔導課程,得以增進知識,培養自信及合群性格。小女聰敏好學,對語言、藝術尤具天分,學業成績一直名列前茅。 貴校一向
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

Wah'sMother
  好有用呀!我係圖書館06-07個本小學精選又比人借左,好彩有你這封信幫忙,萬分感激!
‹ 上一主題|下一主題