用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 番禺會所華仁小學VS培正小學
go

番禺會所華仁小學VS培正小學 [複製鏈接]

番禺會所華仁小學VS培正小學

All mums

Please help to choose!

Thanks

Re: 番禺會所華仁小學VS培正小學

WAH YAN

BearMum 寫道:
All mums

Please help to choose!

Thanks

thanks Sindy-Mother.  

王國長老

咁你住香港定九龍架?
華仁小學係半日制學校,
返上晝又好早,返下晝又放得遲。
如果住九龍小朋友返學都辛苦架。

麟媽媽

I am living in Kowloon side.  I will move to HK side if confirmed.  I hope 華仁小學will change to full day instead of half day in 2007.  So please advise.

王國長老

如果搬去香港好得多,
因為小朋友仲細,
太遠車程好辛苦的。
華仁小學校舍細細架咋,
得12個班房,而家每級兩班,
如果轉全日制唔夠地方架。
校長講短期內都無望轉全日制了,
地方有限又申請唔到校舍,無法子….

麟媽媽

Do you know 華仁D仔乖唔乖?  因為我囝比例soft d.  BTW, 政府mud唔係要所有小學change to full day in 2007嫁??

Thanks

王國長老

都唔係架,有個別申請可以留作半日制的。
好似灣仔St. Joseph's亦表明不會轉全日制,
灣仔軒尼斯官小都好似唔轉。

華仁D小朋友都算乖既,但全都係男仔,
頑皮D在所難免,我覺得佢地古靈精怪,
同埋口多多居多,好少話真係壞囉。
當然我都聽過有高年班”恰”D細既,
亦有聽過有學生講粗俗野,
但試問邊間學校唔會咁呢?
都係睇家長日常點教小朋友,
只要佢地識分是非黑白,
唔係咁容易比小數人影響到的。

‹ 上一主題|下一主題