用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友係學圍棋的家長呀, 請進入
go

有冇小朋友係學圍棋的家長呀, 請進入 [複製鏈接]

有冇小朋友係學圍棋的家長呀, 請進入

請問近北角區邊間好d呀? 我見銅鑼灣係聖保羅學校隔離有一間教圍棋, 請問有冇人知

Re: 有冇小朋友係學圍棋的家長呀, 請進入

My son's classmate goes there. He says it is OK.

炮台山站friends有: www.friends.edu.hk
playgroup 同補習都做得幾好,圍棋就唔知喇.

this one my son try it b4 ...
but i try the Jordon center... it's not very good ...
but Causeway Bay i dont know ...       

吾該哂各位媽咪

我幫亞仔報佐喇, 下星期開始學, 希望okla

我對仔女都係喺呢間學緊(禮頓道聖保祿隔離),相當唔錯,起碼環境各樣都唔錯呀!
我仔仔囡囡最細那個今年已經6歲了,希望佢地兩個快高長大。 :-)

chowsae
請問妳小朋友學佐幾耐先識捉棋呀?

禮頓道聖保祿隔離

chowsae

請問每星期要上多少小時?收費如何?難學嗎?
我囡囡今年將讀小學,可否應付得來?
請賜教,謝謝 :

chowsae 寫道:
我對仔女都係喺呢間學緊(禮頓道聖保祿隔離),相當唔錯,起碼環境各樣都唔錯呀!

LokLok媽媽
大約一佰元一堂, 每堂個半鐘, 不過間間吾同會有少少出入, 個人覺得小一時間係應付到架.
聽人講, 吾難學, 但要精就難囉 :

qq club 有喎,同銅鑼灣係聖保羅學校隔離有一間教圍棋,係分校。
我諗住自己同呀仔玩下先學。       
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid124/pc8cd38426a2b9c43ddb759c6a85e9005/f80dbb2f.jpg.orig.jpg[/img]

kitty0303
q club係有, 但要入佐q club做會員先可以報架 如果住係附近同埋小朋友比較細d就好囉, 個環境就真係吾錯架
題外話, 請問妳小朋友今年幾大呀?

I agree too, I try in Jordan (香港兒童棋院),
太 commercial, 成日叫你買嘢。Not so good.

GEMMA1234 寫道:
this one my son try it b4 ...
but i try the Jordon center... it's not very good ...
but Causeway Bay i dont know ...       

請問佢地有乜野叫人地買呀, 米得棋, 棋買一次就得喇, 況且未必一定要幫佢買

我個仔係佐敦返左兩年, 除左入學時要買個書包之外, 都冇俾人叫買野喎..   

我去到qqclub圍棋櫃台,佢問我入左會未,如參加課程,可以免費入埋,但我己參加左日文班,已免費入會,如果早知係咁,我會參加圍棋班,唔學日文啦!     
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid124/pc8cd38426a2b9c43ddb759c6a85e9005/f80dbb2f.jpg.orig.jpg[/img]

我小朋友係牛頭角明愛學1.5hr 6堂$300.星期日. 不過阿Sir不太熱心,好似香港兒童棋院派先生去教.

在銅鑼灣的好似係香港兒童棋梡, 在ymca 都有堂上的.

我個仔都係銅鑼灣“香港兒童棋院“學架!
***南無阿彌陀佛***

我上兩星期去, 佢地要我入佐會先比報名, 我仲問過可吾可以吾入會, 佢地答吾得架咼, 甘快變卦

星期六上佐第一堂, 銅鑼灣d職員暫時感覺都吾錯
‹ 上一主題|下一主題