用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請介紹 : 兒童學普通話的教材
go

請介紹 : 兒童學普通話的教材 [複製鏈接]

請介紹 : 兒童學普通話的教材

Re: 請介紹 : 兒童學普通話的教材

這一套唔錯.....

pls cick here

原來有繁體版架,我買在簡體呀~要240元一套呀~~~

經朋友介紹, 我最近買了一支光筆加一本書, 這是一本三語書, 都是幾百元, 叫快樂世界村.  用支筆掂本書可發聲, 按英文, 發英語; 按中文 (不過是簡體字), 發普通話; 按日文, 發日語.  不過用耳筒聽比較清楚.

用咗個多星期, 我大仔已識得1-10的日文 (英文及普通話他本身已識), 而我三歲幾的細仔, 都學到1-10的普通話及1-5的日語 (他本身已識英文的1-10).  其實聽完1-10, 都唔使1分鐘, 但我要他們每天都跟本書讀一至兩次, 大約5分鐘已完成, 可能每天用的關係, 他們又學到些.  其實, 我又要返工, 有時又要返學, 支筆可發聲, 確實可幫我教教他; 而且好輕, 又可帶出街隨時學.
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

迪迪洛洛媽媽:
我都有買到...   

迪迪洛洛媽媽 寫道:
經朋友介紹, 我最近買了一支光筆加一本書, 這是一本三語書, 都是幾百元, 叫快樂世界村.  用支筆掂本書可發聲, 按英文, 發英語; 按中文 (不過是簡體字), 發普通話; 按日文, 發日語.  不過用耳筒聽比較清楚.

用咗個多星期, 我大仔已識得1-10的日文 (英文及普通話他本身已識), 而我三歲幾的細仔, 都學到1-10的普通話及1-5的日語 (他本身已識英文的1-10).  其實聽完1-10, 都唔使1分鐘, 但我要他們每天都跟本書讀一至兩次, 大約5分鐘已完成, 可能每天用的關係, 他們又學到些.  其實, 我又要返工, 有時又要返學, 支筆可發聲, 確實可幫我教教他; 而且好輕, 又可帶出街隨時學.

請問邊度有得賣呀!大約幾多錢呀!

wwc 寫道:
迪迪洛洛媽媽:
我都有買到...   

wwc, 迪迪洛洛媽媽,

有多些資料嗎? Thanks!

HoW,

PM 你的電郵給我, 我send張相給你看.
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

迪迪洛洛媽媽, 請收pm. Thanks!
:
:
:
:
迪迪洛洛媽媽, 收到了, 那裏有買?

好吸引喎~可唔可以pm給我看看呀?????

e..睇清楚我個套唔係簡體字,是繁体字來...都是"快樂世界村",咁可能同你o個套唔同,但你套平d喎!...

醒目開學勳章

各位,

誰人可以pm哪裡買到 "繁體字-快樂世界村"的資料給我?
謝謝!

cy101 寫道:
各位,

誰人可以pm哪裡買到 "繁體字-快樂世界村"的資料給我?
謝謝!

pm唔到架! 係兩張私家相嚟架!

cy101,

請問可以 email 資料給我嗎? [email protected]
另請問可在那裡購買? 謝謝!

醒目開學勳章

HoW,

Oh!ic.

因為有很多媽媽都pm我, 現回覆如下:

這套書是在我朋友公司買的, 一套$398.00 (包書一本, 一隻cd-rom, 一支筆).  今早剛致電我朋友, 她說這套書在國內已出了一段時間, 所以她手上只淨兩套, 因為新出的另一套書是 '6本Noddy書 (英普) + 快樂世界村 + 一支新筆', 舊筆只可用在快樂世界村, 不可用在 Noddy 書上.  現在發售的都只有新這套書賣.

之前忘記快樂世界村尚有一隻光碟, 可用在電腦上, 放在電腦上學習, 碟內有mp3, 亦可放在mp3機內聽書的內容.

迪迪洛洛媽媽 寫道:
因為有很多媽媽都pm我, 現回覆如下:

這套書是在我朋友公司買的, 一套$398.00 (包書一本, 一隻cd-rom, 一支筆).  今早剛致電我朋友, 她說這套書在國內已出了一段時間, 所以她手上只淨兩套, 因為新出的另一套書是 '6本Noddy書 (英普) + 快樂世界村 + 一支新筆', 舊筆只可用在快樂世界村, 不可用在 Noddy 書上.  現在發售的都只有新這套書賣.

之前忘記快樂世界村尚有一隻光碟, 可用在電腦上, 放在電腦上學習, 碟內有mp3, 亦可放在mp3機內聽書的內容.

請問在香港的大陸書店有沒有呢?

swyip,

我不知道大陸書店有沒有, 你可找找看?

其他問過我的媽咪:

我朋友話今批新出的'快樂世界村'是繁體版, 我原先那本是舊版, 所以是簡體.  Noddy 我仍未有資料, 所以暫未能給各位.  如果我要, 她可只售 '快樂世界村 + 新筆'給我, 所以有興趣的媽咪就pm我啦.

我見她公司新出另一套書, 是廸士尼出的 '1000字英檢圖典', 不過要用另一支筆.  每一幅圖有英文及中文, 例如有張蘋果圖, 有中文'蘋果'(繁體)及'Apple'字, 用筆按中文 (發普通話聲), 用筆按英文 (發英語), 這本看起來比較清楚, 學普通話生字較多及易.  而且這支筆可用在很多套書上, 如韓文書, 日文書及英語書, 不過那些書合大人用多些.  支筆有mp3功能, 分開筆頭, 可作mp3機用.  我剛買了, 不過未用.
‹ 上一主題|下一主題