用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 廸士尼美語世界值得買嗎
go

廸士尼美語世界值得買嗎 [複製鏈接]

廸士尼美語世界值得買嗎

有無人用緊廸士尼美語世界的教材?用得好唔好?值得買嗎?
還有其他選擇嗎?

Re: 廸士尼美語世界值得買嗎

我個人而言, 我覺得值, 因我囡囡在1個月大時, 我在BB展買, 按Sales所教, 一步步俾佢學, 而家我個囡囡20個月, 佢已識好多動物生字、日常生字、A-Z、One to Ten、唱歌w/動作等, 我最覺得值是真係對佢英文發音好同對語言能力發展好有幫助。
唔好覺誇張, 因最近個囡考幼兒園, 老師都大讚佢叻。
不過, 我有好多好多朋友都覺得好貴、好唔值, 真係好睇家長點睇。另有D朋友問我借DVD睇, 但我覺得要配合一套用先會發揮得好。

我個女半歲個陣就買比佢,佢家下三歲半,佢都係敢鐘意.英文真係比同年紀0既小朋友叻好多.我覺得幾值得買.係碼睇電視都學到英文.不過就真係好貴........我都係剛剛供完咋....好可憐
懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

請問整套大既幾多錢呢? 月供期有幾耐呀? 我都考慮緊呀, 另外以我所知有第二套(不是DISNEY既PRODUCT) 我個朋友話幾好喎!

why2005,

我都想知除了 廸士尼美語世界 外,仲有咩其他選擇?可否告知?

Re:

我買左english time個套,早前我都有了解個迪士尼個套,但最終都係買左 english time 個套,套野成三萬蚊,便個迪士尼但係配套好過迪士尼,因為佢地包埋playgroup ,小朋友&父母參加都唔使錢,唔同迪士尼咁下下計錢,我女一歲,用左一個星期到,我都係
照片 081
照片 100
picture[img align=right]http://photo.mybb.hk/albums/KiraKwok/MyBB_021.thumb.jpg[/img]

WHY2005,

整套買大概四萬幾.......(最長的月供價錢).

我上年8月都買咗成套廸士尼美語世界($40k+) 到而家用咗大半年 (bb 現在18個月), 雖然bb未識讀出哂所有alphabets,1-10, 動物...但係我知bb已經明白咗好多生字, 會做好多動作 (唔使睇住dvd), e.g. close eyes, cover eyes and ears (use her hands), sit down, stand up, lie down with legs up/down, hands up/down, look up/down, swing arms, claps, open mouth, shake hands, shake her head yes & no, turn around, walk, run, march, bend down, bounce, wiggle fingers/toes/hips/knees, jump, smile, cry, blow, kiss, touch head/nose...仲有, 佢而家會正確讀出...A,C,D,E,G,K,M,O,S,T,Y,Z (其他字母個音似但唔正), 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, cat, dog, duck, bird, bear, bee, tree, chair, ball, boy, red, blue...另外,佢又會認到一d動物如giraffe, butterfly, bee, octopus, fish, elephant, kangaroo, monkey, lion, tiger, hippo, zebro, cow, chicken, rooster, horse...仲有,叫佢做d嘢佢又會識做架喎,好似...let's make a tower with your cups(佢真係會去揾套玩具出嚟砌個塔), 問佢where is my hat 佢會揾我嗰頂帽比我, 問佢where is your hat 佢會揾佢自己嗰頂帽出嚟, 再同佢講put it on 佢會帶埋上自已個頭,叫佢drink some water 佢會攞自己個杯水嚟飲, 今日我重開心, 佢跟住個語言學習機讀一d 身體部份 (toes, ears, eyes, foot, feet, head, face, nose, tummy, hair, chin, arms, legs, hips, tooth, teeth, hands) 有 60 - 100% 近似正確讀音!  haha...真係重開心過中六合彩!

我覺得套教材應該越早用越好,收成越多越快!到小朋友大咗有自己既喜好時,you will need much more effort and worry about if your child likes it or not!  If he/she don't like it, you will think that you have wasted your money!  So, if your child is still a baby, buy it and use it immediately if you can afford.  

謝謝你的意見!

我聽個教育顧問話最長可以供48期,月供約千餘元,我仲十五十六緊,,不過我諗我多數買,因為聽到好多用得好好的 意見!如果你想知多D,搵我個教育顧問話你知,佢幾細心講得好詳細嫁!!    

Re:

我聽人話English time會影響小朋友情緒,會變得負面,同會用電腦,我唔想BB"口甘"睇電腦,你知啦對眼睛唔好喎,所以我唔考慮!

Re:

我三年前買個陣供$1260,供三年.大約四萬多.(SUPER MICKY)

但我個女就真係好鐘意,雖然買左三年,但E家日日都睇緊.每一次都好開心.但ENGLISH TIME我就唔知好唔好,不過講得啱就係迪士尼每一樣都計錢.

但我諗迪士尼我個女都仲可以用多三四年,因為用殘的話可以換新,等我個女用完之後換晒新,跟住再賣番出去,敢未唔會好貴LAW.哈哈
懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

Re:

我個女情況同你差不多, 佢又係日日都要睇同唱歌, 有時更主動要你同佢溫生字同講故事。
我建議你快D決定, 越早用越好!

Re:

小咪子:
等你個女用完之後(三四年後),迪士尼會唔會有upgrade呀?
我聽講佢的Talk Along咭upgrade左,三四年後有無人買舊野呀??
仲有,會籍有無得轉讓呀?

Re:

listenken:
你個女用左幾耐?你用緊邊個配套?

醒目開學勳章

四萬幾喎,      
我都十五十六, 好驚買左bb無興趣睇,
真係勁貴.

請問成套包d o羊架??

Re:

我個女自1個月大就用, 而家用左19個月,
用Super Mickey Set;
我覺得越細用成效越大。

Re:

CSL1010,

我上週收到Sales來電, 剛出了Upgrade版, 配套更完善

醒目開學勳章

Re:

小咪仔 / listenken

Could you mind to share your time table to use this materials?  I've full set but I'm afraid I use wrongly.

Becuase there are too much items, e.g. spoken vision, CDs, DVDs, storybook, fun with words, talkalong cards and books.

Let's share some experience.  Thanks!

Re:

各位家長,
我本人好想知道Disney lee套教材,係唔係值得去買呢?
‹ 上一主題|下一主題