用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 廸士尼美語世界值得買嗎
樓主: CSL1010
go

廸士尼美語世界值得買嗎 [複製鏈接]

Any Second Hand 士尼美語世界

Any one have 2nd Hand Kit want to sales?  What is the price?

Re:

卓衡父母 及 TT168,

當初我買時都是不知如何開始, 亦是問用開的朋友取Time Table, 但現在用了年幾, 我覺得沒一定的Time Table, 因為個個小孩的進度同吸收不一, 我建議你問下跟你Order的Sales, 佢一定會按你小孩的情況建議一套使用方法俾你;

致於我, 我每天均有看DVD, 讀Talk Along Card, 故事書一星期約兩次, 玩具則配合TV用, 因我小孩只有20個月, 我未俾佢進入Main Program.

進度滿意, 我覺得最大得著佢講野、表達及發音都非常有幫助, 對於我黎講呢套野是值得的.

Re:

請問你亞B用咗呢套野幾耐呀?用之前&用之後有冇好大嘅改變呢?若果用其他教材有冇咁嘅效果呢?因為呢套野真係好貴,拍買咗之後我亞B玩一陣又唔玩,因為佢毎玩一樣野玩兩玩就好快唔玩.請問你覺得呢套野係咪值得買呢?同埋可以用到幾多歲呢?

Re:

Thank you!

Re:

我都想知廸士尼美語世界好唔好?  
個仔都開始大, 唔想浪費佢呢個時候既發展, 而個sales又講得好吸引, 但係我個仔冇乜耐性, 又唔鍾意睇電視!  所以驚買左返黎, 浪費左d錢.  因為真係唔平.
老公又冇意見, 叫我自己諗, 依家成日都1516, 唔知買唔買好?   
Hello! 我叫 Vinci, 係囝囝, 我係05年10月2號出世!你地快d去睇下我個blog同相簿啦!My Little Vinci日誌Vinci相簿

Re:

當我仔仔三個多月時我已買了,到現在仔仔差不多兩歲,已識讀幾十個生字(不用提的),如果提吓,可讀接近一百個生字。
但買了後一定要持續同小朋友玩,一天最少花上半小時以上,有時甚至花上個多小時,若無這麼多時間就不要買,費事浪費錢嘛。

Re:

angelshea,

請問你亞B用咗呢套野幾耐呀?
19個月

用之前&用之後有冇好大嘅改變呢?
在呢個主題內我之前都講左好多, 你可以睇翻;

若果用其他教材有冇咁嘅效果呢?
唔知, 未試過, 但可能冇咁有系統、連貫及全面;

怕買咗之後我亞B玩一陣又唔玩?
我最初都有咁擔心, 但你可以每天俾少少俾少少, 即睇一隻DVD 或 幾件玩具, 因呢套睇實在太多件頭, 可能大半個月先一個循環, 你想下大半個月後再玩呢樣玩具及睇教材, 係咁又有新鮮感呢;

請問你覺得呢套野係咪值得買呢?
對我黎講係值, 因為你唔買呢套, 自己散件買其他, 幾年後, 可能價錢差可多, 差別是而家要你一次過俾, 好似好貴, 但呢套真係做過Research(哈佛大學), 有系統及全面, 呢幾年你不需再買其他, 一套掂曬;

同埋可以用到幾多歲呢?
約6歲, 要視乎進度

Re:

因有幾個朋友用緊都話好, 我當初都係博一博;  

Re:

Re:

2001122,

點混亂呀? 令我有D擔心添

Re:

簽名被屏蔽

Re:

Re:

明白, 多謝你的分享, 我情況好些, 因是我媽媽揍小孩, 所以很多時都有人陪同之下學習, 而且我媽媽主要用中文同小孩溝通, 所以佢就唔會出現混亂情況, 但我最近亦發現佢只會睇英語電視節目, 而不看廣東話電視節目; 所以我將會俾佢讀中英文班, 而棄讀國際班, 希望調節小孩的中文。

Re:

我覺得最有用頭個part幾好,之後完全唔掂,d內容好悶,唔好話小孩,連大人都給引唔到,d卡通公仔好肉孫,唔係好合適香港生活內容,重要係這套東西是20年前編寫,好多東西已out晒.
我反而覺得蒙xx利覺套經濟及小朋友興趣大d,因它不主張小孩看太多電視,同每part小朋友有些小玩意玩可參與
我不是賣廣告,因我兩套都有用過
其實不妨去買二手,這會經濟d,我兩套都是二手買回來的

Re:

In my opinion, your kid can learn good English if you can spend half an hour a day to teach your kids even though you do not have the disney kit.

Re:

Anyone bought the "wide eye" set with "Disney" at the same time.

Re:

XYZ媽咪 寫道:
Anyone bought the "wide eye" set with "Disney" at the same time.

我買 super mickey 連 wide eye, 仔仔 10 個月大開始睇 dwe, 睇到而家都仲好鍾意, 我一樣有比仔仔睇 thomas, barney, noddy, 叮噹 呢 d 甘生動既 cartoon, 但係仔仔仲甘對 dwe & wide eye 有興趣, 我真係好開心^^

除了 dwe, 我仲買左 english time, 仔仔 18個月時買的. 亞仔又係一樣睇得好開心, 學到好多野, 可能佢完全明白英文啦, 我仔佢係無接觸過中文的.. 只識講小量生字, 聽就明晒.

不過 dwe 係淺過 english time 好多.

p.s. 我既目標係亞仔講到流利英語, 所以我地既 home language 係英文, 而家就讀緊 international kindergarten. 亞仔講英文好叻

唔好又中又英, 唔係個個小朋友都 catch 到多種語言既環境.
>>>>>????

Re:

我有一位朋友在女兒未滿月便買了

Re:

Totally Agree 2001122.  I used DWE when my son was 6 months.  He seems could understand a lot of words.  When he was 19 months, we found that he could speak only a little and we started to doubt whether he was confused with 2 languages or not. My mother takes care of him, daily language is Cantonese.  But my mom spoke english words to him when playing DWE.  Actually, I know from my Speech therapist friend that sometimes Cantonese and sometimes English from the same people may cause delay in children's language development.  The best approach to teach 2nd language should be, either one, say mother or father , speaks to child only in English, while the other, always in Cantonese.  Then the child will not confused.  

After then, at his 20 months, we stop speaking english (even words) to him.  I tell my mom to do so.  His language skill improves a lot and now he is 2 yrs old, he could speak a lot and express himselves fluently in sentences (In cantonese).

I think its better to encourage a child to use languages to express well before introducing 2nd language.   

Re:

我想請問除左廸士尼英語及english time外, 仲有一隻好似係韓國出版(不記得是什麼名稱), 唔知好唔好呢?
另外, English time大既幾多錢左右呢? 是否要交月費?
‹ 上一主題|下一主題