用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇面試過國際班n1既bb媽媽呢?
go

請問有冇面試過國際班n1既bb媽媽呢? [複製鏈接]

請問有冇面試過國際班n1既bb媽媽呢?

我想問下佢地通常會問d咩,同面試時有咩要注意??會唔會考佢英文既呢?我報左大埔既安基司,11月將會面試,想問有咩要教定bb做架呢?謝謝!!!

Re: 請問有冇面試過國際班n1既bb媽媽呢?

我個小朋友依家2歲半..佢讀緊國際班...全英文教學...冇中文上.....外籍先生係班主任...其實佢地interview 都唔會考d 小朋友d 咩...不過你個小朋友最好識聽, 仲有如果佢地去toilet 都要識講low...我本人覺得國際班令個小朋友可以聽多左好多英文...我個女依家都可以完全同個外籍人士溝通...仲識好多英文字..有時佢識果d 都唔知幾時學....佢依家都會同我講英文tim.....不過你係大埔果d 我就唔知好唔好

我個小朋友依家2歲半..佢讀緊國際班...全英文教學...冇中文上.....外籍先生係班主任...其實佢地interview 都唔會考d 小朋友d 咩...不過你個小朋友最好識聽, 仲有如果佢地去toilet 都要識講low...我本人覺得國際班令個小朋友可以聽多左好多英文...我個女依家都可以完全同個外籍人士溝通...仲識好多英文字..有時佢識果d 都唔知幾時學....佢依家都會同我講英文tim.....不過你係大埔果d 我就唔知好唔好

我個女果時interview./..會係一個外籍先生in 佢..so 你個小朋友要明個先生講咩law

Hi Shirley,

may i know which kinder your daughter is attending now ?  As I would like to apply 國際班 for my son but don't know which kinder offer n1.  tks !

請問你讀邊間學校?平日會菲菲湊嗎?所以會講多d英文?
Shirley_ 寫道:

我個仔今日interview左啦,本來諗住11月,突然琴日打俾我叫我今日去in,原來唔係考小朋友,而係考我英文, 我聽就聽得明,但講就唔得,所以今日都係miss講英文,我講中文溝通,唔知得唔得啊,下個月4號先會知,好擔心  

其實我個女好細...我都有買d cd 比佢聽.....咁到6個月..我就比佢聽歌仔...加上我每日都會教左認字..仲有同佢read stroy...其實真係好有用架...我個女依家好like reading 架...到佢age 2既時間...我會比佢睇明珠台...唔理佢睇唔睇..開左比佢聽....咁佢聽下聽下...就會識好多架
蘋果 寫道:
請問你讀邊間學校?平日會菲菲湊嗎?所以會講多d英文?[quote]
[/quote]

唔洗咁擔心...其實多數佢都係睇下你個小朋友係個interview 過程入面..會唔會好嘈呀...唔比你講呀...加上佢會睇個小朋友果時既表現架.....

不過我個女k1既時間..我就唔會比佢讀國際班..因為我驚左d 中文唔得..加上我唔會比個女入國際小學...so 我唔會law...不過我個女會讀st. paul

HIHI

想問下邊間國際幼兒園好D呀???
佢係半日定係全日架?唔該~

不過我個女k1既時間..我就唔會比佢讀國際班..因為我驚左d 中文唔得..加上我唔會比個女入國際小學...so 我唔會law...不過我個女會讀st. paul

Shirley_

你囡囡會讀邊間st.paul???causeway bay>??

which school are you applying?

Shirley,
可否share你囡囡將會讀邊間St. Paul? 06-07年?
Thanks!
喜歡妳是妳
‹ 上一主題|下一主題