用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一間黑學校...嘉文幼稚園
go

一間黑學校...嘉文幼稚園 [複製鏈接]

一間黑學校...嘉文幼稚園

我幫個女報左今年4月番呢間學校既pn 班...開頭睇學校既時候...有個叫miss cheung 既老師同我介紹左佢地學校....又話佢地學校有校車啦...係國際幼稚園啦...咁個外籍老師會教小朋友啦...又話佢地既番學時間係9-12 啦.........
點知我比左$$$之後..我發覺佢地好有問題....1. 佢地學校本身冇校車...d 小朋友係要坐街車....2. 外籍先生係做樣既....3. 佢地既上堂時間唔係9-12....佢地既校車成9:30 - 10 先會到學校...咁佢地d 先生又唔會係個課室到教d 早返既小朋友.....總之我個女未番學..$$$ 又比左...咁我想同校長傾下...但係佢地既校長成日都唔係學校...我依家都唔知點算...我有d 咩辦法可以幫到自己呢...我想complaint 呢間學校...我唔想比佢地再係咁欺騙人....大家幫下我啦....

Re: 一間黑學校...嘉文幼稚園

你說的是那間嘉文幼稚園呢?

兒童是世界上最快樂的人兒。

係天后果間lor...佢地真係好好笑架...我打親電話去..佢地都會話校長好忙...唔等閒..上去又唔見wor..咁問d 先生..佢地又會話出左trip....總之...就係有問題

好像唔止一次聽過呢間學校係有的唔好

peterhopingtak 寫道:

真係唔係好明呢間學校點可以再做......

我諗你都要自己爭取, 因為淨係喺度同我地講係解決唔到問題, 我都聽過無數次人地同我講呢間學校d野. 正如有家長提議你去教統局傾下咁.
但點解說個英文老師做樣, 因為我見過佢同埋小朋友去outing, 同埋你話老師唔會教早返既小朋友, 咁佢地做緊咩呀?!

我廿多年前係依間幼稚園畢業   
。個時校舍在宜家垃圾站行前D, 校舍好細, 最有印象係佢地有個天井位, 學生做錯就困他出去.......我都試過
嘩! 乜佢地宜家行政重咁失當?! 重話辦左咁耐歷史

早十年前見佢搬左過對面,
但我上個月行過, 門面好舊, D燈箱又爛爛地(係咪搬左?我唔知.)

王國長老

嘉文幼稚園好似收好多南亞籍同菲律賓等學生架喎
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

Shirley,

你實係好少上bk, 呢間 嘉文幼稚園臭名遠播,   :tongue:     好多家長報名後發覺貨不對辦,    和有些老師對小朋友作出恐嚇性處罰, 令小朋友不願上學, 講到要求退錢, 個死人校長用諸多借口不直接見你, 我諗你今次都有排煩. 祝你好運 !!     
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

我都要認住呢間學校至得. 希望多D家長都可以將D黑學校報出來, 等大家都可以提防下.

原文章由 Shirley_ 於 06-4-20 20:46 發表
我幫個女報左今年4月番呢間學校既pn 班...開頭睇學校既時候...有個叫miss cheung 既老師同我介紹左佢地學校....又話佢地學校有校車啦...係國際幼稚園啦...咁個外籍老師會教小朋友啦...又話佢地既番學時間係9-12 ...
‹ 上一主題|下一主題