用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港兒童音樂劇團
go

香港兒童音樂劇團 [複製鏈接]

香港兒童音樂劇團

有冇小朋友上梗班?!
如果2-3歲, 有咩學呀??

Re: 香港兒童音樂劇團

想問吓"公文數"係mud黎架?
我真係好out

sorry, 入錯topic!

hi ckwliu, would u pls give me more information, any phone no. or wed-site? thx a lot.

ckwliu 寫道:
it's good fun for the kids. my son and his friends all love it but isn't 2-3 a bit too young?  feel free to call the school and ask!  

howto 寫道:
hi ckwliu, would u pls give me more information, any phone no. or wed-site? thx a lot.

[quote]
ckwliu 寫道:
it's good fun for the kids. my son and his friends all love it but isn't 2-3 a bit too young?  feel free to call the school and ask!  
[/quote]

hi ckwliu

Mai I have more info, such contact no. & address?  Any program for 4.5 yrs old? Thanks!

有興趣可到以下網止:

香港兒童音樂劇團

要面試喎!!    

我都諗梗會唔會比囡囡返, 但d時間唔係好啱    可能等佢大小小再算!!

請問上課地點是在那??

mandy_lee,

響天后架. 我阿女今年4.5yr, 佢已經返左成年la. so far都幾好啊. 阿女好鐘意返啊, 佢地今年5月又會出show, 響西灣河文娛中心, 我阿女上次已經響大會堂出過一次, 都幾好睇架, 而且有好多猛人的仔女都響果間野返架, e.g. 胡慧中個女
近排學校響度收新生, 你地可以去試下架. if你想去試堂, 我可以help你架, 有需要就pm我la.

please check pm. Thanks,

我個囡5歲半,己返了半年。咁多興趣班,佢至like呢個。唔俾佢返會喊,會傷心。因為佢係CMT交左幾個朋友,舊年聖

Naughtymom

totally agree      
Naughtymom 寫道:

嗯,坦白講,有得玩,小朋友實鐘意,兼且呢個仲係奉旨玩,不過如果你的小朋友細膽,怕醜,咁經過CMT一段洗禮,應該都會有進步。睇你俾佢入CMT的目的係乜野。如果真係為大個舖路做演員,坦白講,係唔可以的。但就可以訓練到團隊精神,唔怕醜,同識多d其它學校的同齡小朋友!

hi ckckcktina,
我都想比個仔去試

ckckcktina,

請問團址在哪?
有冇website可以click入去睇下啊?
唔知佢有冇summer course呢?
同埋,你有冇聽過PIP 劇場組合,這過好D呢?

thanks!!!

請問這個劇團是真的有教唱歌, 跳舞和演戲. 其水平如何? 我的意思不是想小朋友變演員, 但也希真的學點技巧, 因為她已6.5歲了. 他們的面試要求嚴格嗎?

請賜教!

春天親子劇團都招收新團員啊~
唔知有無得試堂呢

I also want to know CMT and PIP, which one is better?

前2期兒童快報有同香港兒童音樂劇團合辦一堂免費音樂劇課程,前幾日我帶d囝囡到天后上堂,這大廈很新的,係皇仁書院附近的,好易找到的,我d囝囡上了這一堂之後都好開心,話好好玩,佢哋有2個組別,幼稚園和小學組,每組都上了一個半小時,有教唱歌,跳舞和睇番佢哋劇團學生之前係舞台表演的vcd,見到佢哋真係好開心.
‹ 上一主題|下一主題