用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 細仔考D有名學校,會唔會無咁著數呢?
go

細仔考D有名學校,會唔會無咁著數呢? [複製鏈接]

細仔考D有名學校,會唔會無咁著數呢?

有無家長可以分享下呢?我煩緊要唔要同個仔重讀做大仔好d?thanks

Re: 細仔考D有名學校,會唔會無咁著數呢?

近小學先重讀......作用唔大

SINDY﹕

敢我哥個仔一月是不是真的有著數﹖
香港的收生這麼奇怪﹐我好擔心啊。。。。我依家在想要不要找間好的小學去教﹐把我的寶貝從無關係人士變成有關係人士。。

我大女時,真係搵間幼稚園入去教架............朝中有人點都好辦事d架啦

Vernique2005 寫道:
SINDY﹕

敢我哥個仔一月是不是真的有著數﹖
香港的收生這麼奇怪﹐我好擔心啊。。。。我依家在想要不要找間好的小學去教﹐把我的寶貝從無關係人士變成有關係人士。。

Sindy:

嘩﹗果然係跟我想的差不多。哈哈﹐原來我想呢招已經有人用緊﹗

甘我呢次煩勒﹐真係要拿的證書去做評核﹐然後整個EXEMPTION 吾駛考基準試﹐查實考試可能仲平過去囉EXEMPTION﹐ 張張CERT 都要在加拿大CERTIFIED才能用。。。。

Sindy:

再更正﹐原來做個香港學術評審局的學歷評估要兩千多塊﹐在加埋大學證件的申請﹐差不多要三千多塊。。。

都是吾給錢他們了﹐游多一年水﹐玩多一年後再申請過學校勒。。。。

考個基準試﹐查實沒什麼國際公信力的試﹐搞成日﹐收二百多塊﹐拿張大學證書給人簽個名﹐反而貴十倍。。哈哈哈﹗

十幾年前都有人係咁諗啦.......不過我係幼稚園開始...學歷低丫麻............

其實唔駛一定係教學的呀,早排都見到有d名校請校務呀.....

Vernique2005 寫道:
Sindy:

嘩﹗果然係跟我想的差不多。哈哈﹐原來我想呢招已經有人用緊﹗

甘我呢次煩勒﹐真係要拿的證書去做評核﹐然後整個EXEMPTION 吾駛考基準試﹐查實考試可能仲平過去囉EXEMPTION﹐ 張張CERT 都要在加拿大CERTIFIED才能用。。。。

Sindy:

對﹐仲有校工﹐花園伯伯和駐校社工﹗
甘多個人報就多個CHANCE勒﹗哈哈哈﹗

你知啦﹐香港島南區有幾多間好的學校給男仔﹖最多得間港大同學會和人人都想要的ST PAUL 。。。
呢兩間學校﹐話時話﹐連員工的VACANCY都是很少。。。

我哥的孩子比較好動﹐有點活潑﹐也有點頑皮﹐對﹐都是我的錯。。。見他笑就太興奮﹐所以看來都要考關係考學校了。。。哈哈哈﹗原來﹐有時候﹐不太認真的說話﹐不太認真地做事﹐靠靠關係﹐都是一件幾開心的事。。 哈哈哈﹗
‹ 上一主題|下一主題