用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 私人習泳教練幾錢一個鐘
go

私人習泳教練幾錢一個鐘 [複製鏈接]

私人習泳教練幾錢一個鐘

我個仔(快10歲)跟個教練學游水, 一對一教要$400/hr, 在南華會游(但不是南華會的教練), 進度ok la, 個仔可以游500米蛙式同200米自由式, 現在開始學背泳, 一星期一堂. 只是覺得都幾貴, 所以想了解下一般的私人教練係咪都要咁貴.

Re: 私人習泳教練幾錢一個鐘

我大仔一對一跟教練係康文署既泳池學,一個鐘$350。據我所知,多數有牌(游泳教練證書/游泳教師證書)個d都要咁上下價錢,因為我個仔有個朋友仔既教練都係數$350。

我知道有d收$200一個鐘都有,但唔知有無牌。不過,教得好唔好都係睇個人,有牌未必教得好,無牌未必教得唔好。

大眼仔mama 寫道:
我個仔(快10歲)跟個教練學游水, 一對一教要$400/hr, 在南華會游(但不是南華會的教練), 進度ok la, 個仔可以游500米蛙式同200米自由式, 現在開始學背泳, 一星期一堂. 只是覺得都幾貴, 所以想了解下一般的私人教練係咪都要咁貴.

hi  你話果個教練唔係南華會教練,咁佢應該係唔俾響南華會教架wo,因為南華會係規定左邊d教練先可以響果度教架

我囡囡也是在南華會跟私人教練的, 收費都差不多, 要$350/hr, 不過如果你個仔已經可以游500米蛙式同200米自由式, 不如參加泳班啦, 都 ok 架.  :

my sons's swimming class is 1:1 at $350/ hour. They learn swimming at "Hoi Tin"  

我囝囝係史丹福跟私人學HK$300/hr.

‹ 上一主題|下一主題